Avdelingsdirektør Therese Brøndum i Direktoratet for byggkvalitet. (Foto: Dibk)

DiBK: Bare ett produkt branntestet foreløpig

Direktoratet for byggkvalitet modererer en tidligere uttalelse om branntest av royalbehandlet kledning.

– Det er unøyaktig å si generelt at royalbehandlet kledning ikke tilfredsstiller klasse D, presiserer avdelingsdirektør Therese Brøndum i en ny uttalelse.

– DiBK har bare testet ett produkt, en royalbehandlet trekledning som var brannmalt, og vi må avvente testingen produsentene nå gjennomfører for å få kunnskap om royalbehandlet kledning tilfredsstiller klasse D, skriver hun.

– Som følge av et tilsyn Direktoratet har gjennomført, ble vi oppmerksomme på at produsenter av royalbehandlet trekledning (uten brannhemmende middel) deklarerte sine produkter feil. Produktene ble deklarert i system 4, og med klasse D-s3,d0 for egenskap ved brannpåvirkning, uten testing. Produktene skal være i system 3, og skal testes av prøvingslaboratorium, understreker avdelingsdirektør Brøndum i uttalelsen.

Les den opprinnelige uttalelsen: Royalbehandlet kledning holdt ikke mål i branntest

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *