(Illustrasjonsfoto: Byggmesteren)

Idékonkurranse om trevegger

Statsbygg lyser ut idekonkurranse om modulvegger i tre og inviterer til digitalt informasjonsmøte torsdag 17. september.

– Til nytt regjeringskvartal ønsker vi oss innervegger som gir god akustikk og som kan gjenbrukes. De lydabsorberende elementene skal være en integrert del av veggen, og ikke noe som monteres utenpå veggen, sier sjefsarkitekt Synnøve Haugen i Statsbygg.

Viktig element

Det nye regjeringskvartalet skal ha fleksible løsninger, slik at rominndelinger kan endres etter antall ansatte, oppgavefordeling og ulike arbeidsformer. For å få til dette jakter Statsbygg modulbaserte veggsystemer.

Stortinget vedtok i 2018 at tre skal være et viktig element i det nye regjeringskvartalet, og at byggingen av regjeringskvartalet skal legge til rette for å bidra til innovasjon og utvikling hos norske leverandører.

Klima- og miljødepartementer finansierer utviklingen av fem prosjekter innen sirkulærøkonomi. Ett av disse er Statsbyggs idékonkurranse om akustiske trevegger i nytt regjeringskvartal.

Torsdag 17. september kl 13.00 avholder Statsbygg digitalt informasjonsmøte om idekonkurransen. Du kan følge informasjonsmøtet her.

Honorar

Som en del av prosjekteringen av arbeidsmiljøet i det nye regjeringskvartalet har det blitt utført simuleringer av lydforholdene. Simuleringene viser at det er et stort behov for lydabsorbenter på vegger.

– Dagens standardprodukter for flyttbare vegger er utformet slik at mulighet for både god akustikk og for gjenbruk er liten. Det ønsker vi å gjøre noe med gjennom denne idekonkurransen, forteller Haugen.

I første omgang skal interessenter og leverandører søke om å delta i konkurransen. De som Statsbygg velger som deltakere, får 200.000,- for å levere et løsningsforslag innen 3. desember.

Vinneren får ytterligere 300.000,- for å utvikle en prototype av modellen.

Les hele utlysningen på Doffin.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *