Fabrikksjef Peter Lilja (t.v.) og daglig leder Erland Lundby (t.h.) inspiserer de første platene fra den nye massivtreplatelinjen som ble montert i mai ved fabrikken i Hurdal. (Foto: TEWO)

Kraftig vekst for TEWO

Termowood, som leverer det innovative byggesystem Tewo i isolert massivtre, opplever kraftig økning i etterspørsel både i Norge og internasjonalt.

Nå åpner selskapet for at kundene kan reservere sin produksjonstid for å være sikret prioritert leveranse.

Les også: – En milepæl for norsk bærekraftig treindustri

Utfordrende leveranser

– Vi opplever en kraftig økning i ordreinngang, og det er særlig to sterke trender nasjonalt og internasjonalt vi er meget godt posisjonert for. Tre som byggemateriale tar markedsandeler grunnet fokus på bærekraft og miljø, og industrielt byggeri med robotisering, digitalisering og systemfokus tar markedsandeler fra tradisjonelt byggeri. Det er veldig positivt for oss at stadig flere får øynene opp for vårt unike produkt, forteller daglig leder Erland Lundby.

Den kraftige veksten gjør at selskapet nå tar grep tidligere enn planlagt for å håndtere den økende etterspørselen.

Stadig flere etterspør det unike byggesystemet Tewo. Her kontrollmåles et element etter bearbeiding i CNC-sag ved elementlinjen som åpnet i fjor høst. Nå kan kundene sikre prioritert levering ved å booke produksjonstid ved fabrikken. (Foto: TEWO)

– For å gi god forutsigbarhet for våre kunder, tilbyr vi nå kunden å booke framtidige produksjonsdager i vår fabrikk slik at de er sikret prioritert levering. I første omgang skjer dette via våre selgere, men på sikt vil vi åpne opp for at dette kan gjøres direkte når ordre er klar, fortsetter Lundby.

Han tok over som daglig leder i Termowood i vår, med mandat å ta selskapet i retning av å bli en profesjonell industriell aktør, og for å kunne håndtere en kraftig økning i leveranser. Grepet som nå tas er et viktig steg i denne retningen.

Planlegger for videre vekst

Med på laget har selskapet nettopp fått med Peter Lilja som ny fabrikksjef for fabrikken i Hurdal. Han kommer fra leverandørindustrien for semi conductor-markedet, hvor kvalitetskravene er ekstreme og industrialisering er standard. Nå tar han med seg dette inn i videreutviklingen av Tewo.

– Vårt utgangspunkt er at vi vil skape en best mulig kundeopplevelse med tidlig avklaring av forventet leveringstidspunkt. Samtidig handler det om å legge til rette for forutsigbarhet og best mulig kapasitetsutnyttelse i produksjonen over tid, forklarer Lilja.

Fram til nå har selskapet i perioder hatt overkapasitet, mens det er perioder hvor tilgjengelig kapasitet ikke er høy nok til å kunne levere i henhold til alle ønskede leveringsdatoer.

– Det er aldri gøy å måtte forskyve leveranser, og vår innstilling er at vi alltid skal strekke oss langt for å levere som forventet. I perioder med stor pågang, blir det med vårt system naturlig med førstemann til mølla, forklarer Lilja.

Vokser internasjonalt

I tillegg til økning i etterspørselen i leveranser i Norge, har det for alvor begynt å ta av også internasjonalt. De første prosjektene er allerede levert til Sverige og England, og flere prosjekter ligger klare for leveranse til Danmark og Nederland, hvor TEWO har etablert sertifiserte partnere for salg. I tillegg går de første prosjektene ut til Grønland og Færøyene de neste ukene, og det arbeides med interesse fra USA.

Det blir travelt i TEWOs nye fabrikk i Hurdal fremover. (Foto: Byggmesteren)

– Vi arbeider med å etablere flere sertifiserte partnere både i Norge og internasjonalt, og tilrettelegger måten vi arbeider på for dette, forteller salgs- og markedssjef Håkon Rognlien.

Målet er at både kunder og partnere vil være positive til forutsigbarheten som bookingen vil gi, og at dette også bidrar til å klargjøre for økning i antall sertifiserte partnere.

– Vi søker etter to nye selgere for partnersalg nettopp for å fokusere ytterligere på etablering og oppfølging av sertifiserte partnere, fortsetter Rognlien.

I tillegg til to nye selgere, søker selskapet etter tre nye produksjonsmedarbeidere for deres helt nye produksjonslinjer i Hurdal, hvor produksjonskapasiteten skal økes både for elementproduksjonen og for massivtreplateproduksjon.

– Vårt mantra er å skape sunne miljø for alle. Dette har vi med oss når vi videreutvikler både arbeidsplassen og vår kunderelasjon. I tillegg til dette skal vi selvfølgelig levere sunne bygg til alle våre kunder, avslutter Lundby.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *