En stor idrettshall er reist på få dager. (Alle foto: Green Advisers)

Reiste turnhall i limtre på rekordtid

På få dager reiste norske og islendske tømrere den nye turnhallen på Egilstadir i Island.

Mandag 5. august var montasjelaget på plass i Egilstadir. Fem mann fra Albrechtsen AS koblet seg på temaet fra den lokale entreprenøren MVA eft, skriver trerådgiverne i Green Advisers.

Les også: Eksporterer massivtre til islandsk turnhall

Tett hall på en arbeidsuke

Dagen etter var kranfører på plass fra Norge, med lånt kran lokalt. Litt innkjøringsutfordringer på utstyr, så ble det etter hvert bedre flyt.

Starten går for monteringen. (Foto: Green Advisers)

Etter første montasjedag begynte hallen å ta form. Elementer var bygd av lokale håndverkere på forhånd, og limtre var kommet på plassen i god tid da de hadde vært på reise gjennom store deler av Norden. Fire dager senere var hallen reist, og oppgaven videreført til lokale krefter.

Bjelkeloft. (Foto: Green Advisers)

Sol har påvirket materialene, som ses godt i skjøtene på elementene under lagring under en litt for lite lystett presening. Været hadde ut over dette vært upåklagelig i den tidsluken som var avsatt. Vind var fryktet, men med riktig årstid var risikoen liten. Heldigvis var det ikke mange dagene som var nødvendig for dette bygget, Det ble da en dag fri før flyet gikk søndagen 11. august!

Krevende logistikk

De store limtrekonstruksjonene er produsert i Bygdsiljum, Nord-Sverige hos Martinsons. De har videre fått søylesko og blitt pakket for sjøtransport i Ringvoll, Østfold. Bjelkelag, stenderverk og lekter er precutet i Mosvik hos Norsk limtre.

De siste takelementene monteres. (Foto: Green Advisers)

Pakking i container sammen med festemidler, isolasjon, teip, vindsperre, plateprodukter har skjedd i Ringvoll hos Albrechtsen AS. Massivtre fra Kongsvingerbedriften Nordisk massivtre er også lastet til container. Sammensetting til elementer har skjedd lokalt i Egilstadir hos MVA eft, skriver Green Advisers.

Elementene som er laget av lokale håndverkere. (Foto: Green Advisers)

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *