Nytt system skal finne P-plass mens du kjører

Sammen med telegiganten Vodafone tester Ford nå et system som skal gjøre det lettere å finne parkeringsplass, spesielt i bysentrum.

 

Systemet Parking Space Guidance som nå testes ut, bygger på at stadig flere biler i framtida vil være tilkoblet internett og kan kommunisere med hverandre. Det vil vises på bilens display hvor det er ledig parkeringsplasser i nærheten og hvordan sjåføren kan komme seg dit.

Sparer tid og penger

– Bilens navigasjonssystem er perfekt for å gi riktig vei til en destinasjon, men er ikke så hjelpsom med å finne en ledig parkeringsplass der. Parking Space Guidance kan hjelpe sjåførene til raskt å finne en parkeringsplass, sier produktutviklingsingeniør i Ford Europa, Tobias Wallerius.

Slik kan de spare både tid og penger. Luftkvaliteten vil også bli bedre fordi flere biler slipper å kjøre rundt og lete etter ledig plass. Beregninger viser at sjåfører i storbyer som London og Frankfurt i gjennomsnitt bruker 67 timer i året på å finne parkeringsplass.

En del av en større teknologisatsing

Parking Space Guidance er en del av et stort prosjekt i Tyskland som tester nye teknologier som kan utvikles når bilene kommuniserer med hverandre og blir stadig mer selvkjørende.

Når testkjøretøyene kjøres gjennom byen, får de fortløpende informasjon om veiens tilstand og informasjon om parkeringsplasser fra et sentralt datasystem. Systemet gir deg informasjon i forhold til hvor du befinner deg (geolokasjon). Det mottar også informasjon fra digitale veiskilt som du får videreformidlet inn i bilen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *