(Arkivfoto: Byggmesteren)

Maskinparken TRE er Årets trebyggeri

Vinneren av prisen Årets trebyggeri 2018 er boligprosjektet Maskinparken TRE på Lilleby i Trondheim.

Prisen ble delt ut på Byggedagene 3. april.

Største boligprosjekt i tre

Prosjektet har utfordret alle de involverte aktørene til å bidra med utvikling og nytenking. Prosjektet består av 47 leiligheter fordelt på over 4000 kvm i 8 etasjer. Bygget er basert på et industrialisert byggesystem i KL-tre som gir mange spennende perspektiver for urbant trebyggeri i framtiden.

(Arkivfoto: Byggmesteren)

Prosjektet er det største KL-tre (massivtre) boligprosjektet som er realisert i Norge. Prosjektet viser gjennom innovative løsninger at det lar seg gjøre å bygge boliger i KL-tre beregnet på det kommersielle markedet kombinert med god arkitektur og høye miljøambisjoner.

Bygget er en god representant for lavt energiforbruk, bruk av fornybare materialer og lavt klimagassutslipp.

Boligblokken inngår som en del av Lilleby-området, som er Trondheims nye grønne bydel. (Arkivfoto: Byggmesteren)

Årets Trebyggeri 2018 gjelder byggeri realisert/sluttført i løpet av 2018. Prisen kan deles ut til ulike typer byggeri med utstrakt trebruk som f. eks. boliger, skoler, næringsbygg, landbruksbygg, høyspentmaster, broer eller andre konstruksjoner. Juryen har gått gjennom et stort antall prosjekter ferdigstilt i 2018, og plukket ut tre kandidater til prisen.

 

Tre flotte byggeprosjekter nominert

Det var stor spennvidde og høy kvalitet i prosjektene, noe som viser gode muligheter for bruk av tre i ulike sammenhenger.

– Juryen hadde også i år en krevende jobb. Antall innmeldte prosjekter til kåringen øker for hvert år, og svært mange av dem hadde vært verdige vinnere av prisen. Vi er veldig fornøyd med de tre kandidatene som er nominert, de viser bredden og kvaliteten vi nå ser i bruk av tre i byggeri, forteller daglig leder Aasmund Bunkholt i TreFokus.

Juryen festet seg spesielt ved tre prosjekter: Kongsvinger ungdomsskole, Spar-butikk på Snarøya og Maskinparken TRE i Trondheim (avbildet). (Arkivfoto: Byggmesteren)

De nominerte prosjektene viser innovativ trebruk og leverer i stor grad på kriteriene som er satt opp. Årets vinner roses for nyskapende og innovative løsninger på bruk av tre, samt industrialiserte og effektive løsninger. Maskinparken TRE viser at slike prosjekter lar seg løse gjennom økonomisk effektive løsninger i et rent kommersielt marked.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *