Via appen Oslonøkkelen får du en personlig QR-kode som gir deg adgang. (Foto: Renovasjonsetaten)

Nå krever gjenbruksstasjonene ID

I dag har Renovasjonsetaten innført GjenbruksID ved Oslos gjenbruksstasjoner. GjenbruksID er en QR-kode som alle Oslo-borgere må skanne i bommen neste gang de kommer til gjenbruksstasjonen.

Gratis levering ved Renovasjonsetatens fem gjenbruksstasjoner er et tilbud til alle oslofolk. Som oslobeboer betaler man allerede for denne tjenesten gjennom renovasjonsgebyret, skriver Renovasjonsetaten.

100 000 sniker årlig

Gjenbruksstasjonene tar også imot bedriftskunder og kunder bosatt i andre kommuner. Disse skal betale et gebyr hver gang de leverer, men det er vanskelig for våre ansatte å skille disse kundene fra oslobeboere. Derfor innfører vi nå GjenbruksID, så vi kan være sikre på at de som bruker gjenbruksstasjonene er de samme som er med på å betale for dem.

– Vi har beregnet at rundt tolv prosent av de besøkende er bedriftskunder eller innbyggere fra nabokommuner. Det betyr at opp mot 100.000 kunder ikke betaler for levering, sier prosjektleder Ellen Thomsen Halaas i Renovasjonsetaten.

Fornøyde innbyggere

Alle husholdninger i Oslo får i disse dager en brosjyre i posten som forklarer bakgrunnen for innføringen og hvordan man lettest får tak i sin egen GjenbruksID. Alle som besøker gjenbruksstasjonene vil dessuten få god veiledning av de ansatte.

– Det går veldig bra, sier Ronny Lundell, som opererer som koordinator mellom de fem gjenbruksstasjonene. – Mange kunder kommer med ferdig nedlastet kode, og de som ankommer uforberedt stiller seg positive til ordningen når de får den forklart.

GjenbruksID er gratis og enkel og bruke. Renovasjonsetaten anbefaler alle å bruke GjenbruksID med appen Oslonøkkelen, som Oslo kommune lanserte mandag 18. mars.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *