Mesterbedriften til Håkon Hansen tar steget opp blant Østfolds store entreprenører. (Foto: Byggmester Håkon Hansen AS)

– Vår største kontrakt noensinne

Byggmester Håkon Hansen i Fredrikstad vant jobben med ombyggingen av Sarpsborg Scene – byens kulturhus – for 100 millioner kroner.

– Vi har ansatt flere og jobben vil doble omsetningen vår i år, sier byggmesteren til Sarpsborg Arbeiderblad.

Blir totalentreprenør

1. april er det byggestart for oppgraderingen av sarpingenes storstuen som etter avtalen skal ta et års tid. Byggmester Håkon Hansen har fått totalentreprisen på 128 millioner, der firmaets andel blir 100 millioner kroner.

Byggmesteren har nå ansett flere nye prosjektledere for å ruste opp sin kapasitet for dette oppdraget og andre.

Sarpsborg Scene skal utvides, få ny fasade og det blir en omfattende opprustning av scenene i kulturhuset.

Investeringen er et stort løft for kommunen.

– Blant annet skal sceneåpningen blir to meter høyere og tre meter bredere, orkestergrav skal på plass og det skal bygges en enorm vareheis, med mulighet for innkjøring med lastebil på utsiden. Forhåpentligvis gjør det at også Riksteateret blir interesserte i å svinge innom Sarpsborg framover, sier Halvor Titlestad ved Sarpsborg scene til SA.

Om et års tid, skal Sarpsborg scene se omtrent slik ut. (Illustrasjon: Arkama arkitekter)

– Sarpsborg scene er et spesielt bygg. På det meste kommer vi til å ha rundt 30-35 personer som kommer til å jobbe her, og det er alltid spennende å jobbe med slike bygg. Så satser vi på at alle blir fornøyde når vi er ferdige, sier prosjektleder Kai Jensen til SA.

Stø familiebedrift

Byggmester Håkon Hansen ble grunnlagt i 1985 og har vokst jevnt fra kontoret i Fredrikstad. Senere ble HF Entreprenør stiftet av bla byggmester Hansen. Firmaet har over 30 ansatte og de fleste har jobbet i bedriften i over 20 år.

– Det begynte smått med noen læregutter, skriver firmaet selv.

Fra mindre arbeider sikret Hansen seg en rammeavtale med Fredrikstad kommune og utførte tømrerarbeidet på mange av byens mest kjente bygg som rådhuset, kinosalene og Litteraturhuset. Østsiden storsenter og ombyggingen av Torvbyen er andre oppdrag som har gjort firmaet anerkjent.

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *