(Illustrasjon: Avinor / Nordic — Office of Architecture)

Inspirert av den unike vestlandsnaturen

Torsdag åpnet Bergen Lufthavn Flesland dørene til sitt nye terminalbygg. Her har Hent og deres underentreprenører løst store arbeider med himlinger og trekledninger til avtalt tid.

Vestlandet er kjent for fjorder, fjell og skiftende vær, derfor er det naturlig at det nye terminalbygget henter inspirasjon fra sine unike omgivelser, skriver arkitektene bak prosjektet i Nordic — Office of Architecture.

Les også: 30 000 nye innbyggere i Bergensregionen

Isbreer og daler

Terminalbygget er formet som et par utfoldede vinger, et design som også fører tankene til fjell og fjorder i regionen.

Klikk for stort bilde. (Illustrasjon: Avinor / Nordic — Office of Architecture)

Mellom de to vingene går «fjorden», her ligger sikkerhetskontrollen. Over flyter et større kontorbygg, kledd i hvitt glass til ære for isbreene i området.

I en «dalbunn» på forsiden av bygget ligger den nye bybanestasjonen – den mest miljøvennlige måten å ta seg til og fra Bergen sentrum på, med avganger så tett som hvert femte minutt i rushtiden.

Bergen Lufthavn Flesland er den nyeste i en rekke flyplassprosjekter designet av Nordic — Office of Architecture. Den følger den nyåpnede utvidelsen av Oslo Lufthavn som blant annet har blitt kalt den «grønneste» flyplassen i verden og som nylig vant German design councils Iconic Awards for arkitektur. (Foto: Nordic — Office of Architecture / Knut Ramstad)

– Vi har vært heldige nok til å jobbe med en helproff kunde, med høye standarder og tilsvarende høye krav. Dette utfordrer oss som arkitekter til å finne løsninger som går ut over det man kan forvente av en flyplass – det liker vi, sier Eskild Andersen, partner i Nordic — Office of Architecture.

Utfordrende trebruk

Den utstrakte bruken av glass i terminalen gir bygget en gjennomsiktig karakter – reisende kan se tvers gjennom hele bygget og ut til landskapet det befinner seg i. Sidene av bygningen er dekket av spesialdesignede metallplater, knekt på en måte som både skaper et spennende spill i det skiftende lyset og gir ekstra styrke. Det siste gjør at platene kan være tynnere som betyr en solid materialbesparelse og miljøgevinst.

(Foto: Nordic — Office of Architecture / Knut Ramstad)

Himlingen er også garantert å trekke reisendes oppmerksomhet. Spiler av eik skjuler alt det tekniske oppe i taket, og treverket gir også en lun og umiskjennelig skandinavisk følelse til hele interiøret.

Hent står for utførelsen av all innvendige arbeider, bl.a. innvendig tømrerarbeider. Trespile-himling og veggkledninger i tre ble utført av Hent’s underleverandør Frapont fra Spania.

«Tett bygg»-entreprisen ble utført av LAB, og de hadde sine egne underleverandører for tømmerarbeider i fasaden og tak.

(Foto: Nordic — Office of Architecture / Knut Ramstad)

Flyt er et nøkkelord for alle Nordics flyplassprosjekter. Som Gudmund Stokke, gründer og faglig leder hos Nordic sier det: – Bygningen forteller deg hvor du skal gå.

Nordics arkitekter har funnet en måte å gjøre rommene tydelige og lett leselige i seg selv. Dermed reduserer man behovet for skilting. Det 63.000m2 store nye terminalbygget har nesten firedoblet arealet til flyplassen og huser en av Europas mest effektive baggasjehåndteringssystemer.

Bergen Lufthavn Flesland ble levert til avtalt tid og innenfor budsjett, sier Nordic — Office of Architecture.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *