Daglig leder i Mesterbrevnemnda Johanne Wulfsberg-Gamre.

– Ingen snarvei til mesterbrevet

– Det finnes ingen snarvei til mesterbrevet, sier daglig leder i Mesterbrevnemnda Johanne Wulfsberg-Gamre.

– Det er svært få kandidater som er kvalifisert til å søke om mesterbrev med bakgrunn i en realkompetansevurdering, sier hun og advarer mot en konsulent som tilbyr folk i byggenæringen hjelp til søknad om mesterbrev – det vil si søknad om mesterbrev på bakgrunn av en realkompetansevurdering.

 

Ikke ulovlig, men unødvendig

– Det er ikke ulovlig å yte bistand i forbindelse med en søknadsprosess, men dette er en tjeneste det ikke er grunnlag for. Hver søknad krever helt individuell behandling og personlig kontakt, og etter veiledning, velger mange å starte på mesterutdanningen. Den tekniske kvaliteten på søknaden/dokumentasjonen har derfor ingen betydning, sier Wulfsberg-Gamre, som understreker at det bare er et fåtall som får innvilget mesterbrev på bakgrunn av realkompetanse.

 

Avviser forbindelse med nemnda

Tilbudet fra den aktuelle aktøren kan gi inntrykk av at det gis en garanti eller letter prosessen med å få innvilget mesterbrev ved at aktører tar seg av søknadsprosessen. I tilbudet er mestermerket brukt sammen med informasjonen på en måte som antyder at Mesterbrevnemnda har et samarbeid med firmaet.

– Det har vi ikke, understreker Wulfsberg-Gamre. Hun påpeker at informasjonen som sendes ut er ufullstendig og ikke riktig.

– Hovedveien til mesterbrevet er gjennom mesterutdanningen, konstaterer hun.

Konsulenten har fått seg forklart at tilbudet deres ikke har noe for seg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *