Den 2 000 kvadratmeter store butikken i Hokksund blir en av Norges største KIWI-butikker. (Illustrasjon: A-Lab / Kiwi)

Kiwi satser på større trebutikker

– Det er moro at vi nå kan komme hjem med en spektakulær butikk i byen hvor det hele startet, sier gründer Tor Kirkeng, som håper at de kan åpne 15. mars 2019 – på KIWIs 40-årsdag.

I 2019 åpner Norges grønneste dagligvarebutikk i Hokksund. Miljøbutikken får både gress, blomstereng og bikuber på taket.

Les også: Miljøbutikk av hel ved og Suksess med søylefrie trebutikker

Går for fem nye trebutikker

For to år siden arrangerte NorgesGruppen og KIWI en arkitektkonkurranse, der det ble kåret to vinnere.
Én av dem var Arkitektfirmaet A-Lab, også kjent for det prisbelønte kontorbygget til Statoil på Fornebu, med konseptet «Grønn i svingene».

Nå planlegger KIWI fire-fem slike butikker på landsbasis, og den aller første butikken i serien åpner i Hokksund i 2019. (Illustrasjon: A-Lab / Kiwi) =Attributes= cameraAperture (float): 36 cameraFNumber (float): 0.0700194 cameraFarClip (float): 1e+030 cameraFarRange (float): 1000 cameraFocalLength (float): 24.0066 cameraFov (float): 57.515 cameraNearClip (float): 0 cameraNearRange (float): 0 cameraProjection (int): 0 cameraTargetDistance (float): 86.6715 cameraTransform (m44f): [{-3.72491e-008, 0.990724, -0, 87.1185}, {1, 3.69036e-008, -0, 1.63603}, {0, -0.135889, -1, 1.50514}, {0, 0, 0, 1}] channels (chlist) compression (compression): Zip dataWindow (box2i): [0, 0, 3999, 2666] displayWindow (box2i): [0, 0, 3999, 2666] lineOrder (lineOrder): Increasing Y name (string): "" pixelAspectRatio (float): 1 screenWindowCenter (v2f): [0, 0] screenWindowWidth (float): 1 type (string): "scanlineimage" =Channels= A (half) B (half) G (half) R (half) VRayAtmosphere.B (half) VRayAtmosphere.G (half) VRayAtmosphere.R (half) VRayExtraTex_Map #2138275003.B (half) VRayExtraTex_Map #2138275003.G (half) VRayExtraTex_Map #2138275003.R (half) VRayLightSelect.B (half) VRayLightSelect.G (half) VRayLightSelect.R (half) VRayLighting.B (half) VRayLighting.G (half) VRayLighting.R (half) VRayNormals.X (half) VRayNormals.Y (half) VRayNormals.Z (half) VRayReflection.B (half) VRayReflection.G (half) VRayReflection.R (half) VRayReflectionFilter.B (half) VRayReflectionFilter.G (half) VRayReflectionFilter.R (half) VRayRefraction.B (half) VRayRefraction.G (half) VRayRefraction.R (half) VRayRefractionFilter.B (half) VRayRefractionFilter.G (half) VRayRefractionFilter.R (half) VRayRenderID (uint) VRaySpecular.B (half) VRaySpecular.G (half) VRaySpecular.R (half) VRayWireColor.B (half) VRayWireColor.G (half) VRayWireColor.R (half) Z (half)
Nå planlegger KIWI fire-fem slike butikker på landsbasis, og den aller første butikken i serien åpner i Hokksund i 2019. (Illustrasjon: A-Lab / Kiwi)

Grønnfargen forplikter

–  I KIWI tar vi miljø og bærekraft på alvor. Det forplikter grønnfargen vår oss til, sier KIWI-sjef Jan Paul Bjørkøy.

KIWIs første miljøbutikk åpnet i Auli i Akershus høsten 2014, og i februar 2016 sto enda en miljøbutikk klar på Fjeldset i Elverum. De to miljøbutikkene rapporterer en energibesparelse på rundt 50 prosent. I 2017 åpner KIWI to miljøbutikker til, i Sande i Vestfold og på Dalgård i Trondheim.

«Grønn i svingene» er et nytt og grønnere butikkonsept, der man bruker erfaringer fra miljøbutikkene og samtidig tester ut nye miljøtiltak og løsninger.

 

Hel ved

– I KIWI tester vi kontinuerlig nye miljøbesparende tiltak i miljøbutikkene. Vi viderefører flere av tiltakene fra dagens miljøbutikker i «Grønn i svingene»-konseptet, samtidig som vi lanserer nye tiltak, forteller Jan Eilif Johansen, butikkutviklingssjef i KIWI, og trekker frem flere eksempler på tiltak i «Grønn i svingene».

– Det vil bli benyttet tre i tak -og veggkonstruksjoner og  betong med lavt karboninnhold. Miljøvennlige materialer reduserer CO2- fotavtrykket. Det blir også LED-belysning, CO2-anlegg på kjøl og frys, og lokk på frysedisker og dører på kjøledisker, for å nevne noe, sier Johansen.

Tilbake til røttene

KIWIs aller første butikk åpnet i Hokksund i 1979. KIWI-gründer Tor Kirkeng synes derfor det er ekstra hyggelig at den spektakulære butikken åpner i samme by.

– KIWI-eventyret startet i Stasjonsgata i Hokksund for snart 40 år siden. Siden den gang har vi vokst til en landsomfattende butikkjede med 650 butikker. Både KIWI og Hokksund har utviklet seg, og det er moro for oss at vi nå kan komme hjem med en helt spektakulær butikk i byen hvor det hele startet, sier Kirkeng, som har et håp om at butikken kan åpne 15. mars 2019 – på KIWIs 40-årsdag.

Den 2 000 kvadratmeter store butikken i Hokksund blir en av Norges største KIWI-butikker. Med et sofistikert og rent design og gress, blomstereng og bikuber på taket blir den trolig også en av Norges skjønneste butikker.

– Åpningen i Hokksund vil representere noe helt nytt i bransjen. Butikken blir et bevis på at miljøvennlighet og arkitektur kan gå hånd i hånd, sier Kirkeng.

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *