Fra venstre daglig leder Jomar Sagmo og fabrikksjef Svenn Harald Hovd. (Foto: Overhalla Hus)

Ny elementfabrikk for Overhalla

Etter å ha drevet med industriell produksjon og elementbygg i over 40 år, satser Overhalla Hus videre med nye fabrikklokaler og produksjonslinje.

Det datastyrte og automatiserte produksjonsutstyret går nå for fullt og kan ved optimal produksjon produsere veggelementer til ett hus per skift, skriver Overhalla Hus i en pressemelding.

Effektiv produksjon

Det som før tok tre dager, kan nå gjøres på en tredel av tida. Produksjon av elementbygg er i utgangspunktet ingen nyskaping. Overhalla Hus har snart 45-års erfaring med denne typen produksjon.

Konseptet er fortsatt det samme som ved oppstarten i 1971 hvor det aller meste av huset bygges i fabrikken, og deretter fraktes og monteres på tomta. Elementproduksjon i 2015 er likevel noe ganske annet. Nå kommer neste investering – enda en ny produksjonslinje og et helt nytt fabrikkbygg.

Nytt på Skogmo

Daglig leder i Overhalla Hus, Jomar Sagmo, ser stolt og spent ut når han viser frem tegningene og planene for det nye fabrikklokalet.

– Overhalla Hus har i  mange år drevet med elementproduksjon og har i løpet av de siste årene gjort betydelige investeringer for å holde seg i front på industriell produksjon. Vi har gjort investeringer for om lag 20 millioner – noe som har kommet kundene til gode, forteller Sagmo.

– Vår bygningsmasse på Skogmo har imidlertid ikke blitt oppgradert på mange år og det er nå på tide å sørge for at også fabrikkbygningene blir moderne, mer effektive og  være et godt arbeidsmiljø for våre produksjonsmedarbeidere.

Dagens produksjon utvides. (Foto: Overhalla Hus)
Dagens produksjon utvides. (Foto: Overhalla Hus)

Gode fagarbeidere

For det er ikke bare maskiner som gjør jobben i industriell produksjon.

Overhalla hus er svært avhengige av gode fagarbeidere som er med i alle ledd av produksjonen og legger en faglig hånd på elementveggene. Fabrikksjef Svenn Harald Hovd kan si seg enig i dette.

– Vi har mange gode ansatte som har vært her i mange år og som trives med å jobbe her. Det er på tide at de får moderne fasiliteter og en lettere arbeidshverdag. Med nytt pauserom, lyse og trivelige lokaler bør vi kunne legge ting godt til rette for å få til det, sier Hovd

 

 

Slikt blir det også flere arbeidsplasser av, og fabrikksjefen ser for seg en bemanningsøkning i året som kommer.

– På sikt ser vi for oss at vi trenger 15 flere fagarbeidere i produksjonen. Vi kommer til å bruke tid på dette slik at hver enkelt ansatt får god og riktig opplæring i de nye maskinene som skal brukes. Det er en litt annerledes hverdag enn ute på byggeplass og det må vi ta hensyn til. I tillegg må vi kunne si det er fint å kunne jobbe innendørs i tørre og fine lokaler når Namdalsværet herjer som verst utenfor, smiler han.

Nye produkter

Det er ikke bare bygningsmassen det investeres i. Overhalla Hus skal også kjøpe enda en produksjonslinje som skal produsere tak– og bjelkelagselementer.

Sagmo kan fortelle om en bevisst satsing på elementproduksjon i alle faser av produksjonen.

– Ved å produsere mest mulig maskinelt får vi utnyttet logistikken og effektiviteten.
Vi bygger ut for å kunne møte konkurransen i markedet både fra utlandet og i Norge. Vi ønsker å satse sterkere på proffmarkedet og være med i konkurransen om å bygge leilighetsbygg og andre større bygningsmasser til entreprenører som ønsker elementer i tre, sier Sagmo.

– Dette er noe vi gjør sammen med bedriftene i Overhallagruppen slik at vi kan tilby en kombinasjon med elementer i tre, betong og stål. Med produksjonslinjer for både veggelementer, tak og bjelkelag kan vi doble volumet og levere enda raskere. Sammen med resten av bedriftene i Overhallagruppen kan vi være med på flere og større prosjekter i tillegg til å levere drømmehus og hytter til privatmarkedet.

Fordeler for kunden

Jomar Sagmo kan fortelle at mange kunder i privatmarkedet lurer på hva elementproduksjon er og hvilken betydning dette har for valg av leverandør.

– Enkelt sagt kan vi si at når store deler av bygningsmassen kommer ferdig til tomta, gjør det prosessen mye sikrere for kunden. Huset blir raskt tett og man slipper å bekymre seg over fuktskader som kan oppstå underveis. Den reduserte byggetiden gjør også at vi konkurrerer godt på pris. Litt avhengig av hustypen, tar ikke selve montasjen av råbygget mer enn to -tre dager.

– I tillegg til dette jobber vi mye med å skape energieffektive hus. Vi har vært med på å utvikle ulike løsninger for hvordan et hus kan bruke minst mulig energi og vår kompetanse på dette området kan benyttes i alle våre hustyper, avslutter Sagmo.

Produksjonsstart til våren

Etter planen starter utbyggingen i Overhalla høsten 2015 og den første produksjonen i nye lokaler og med nye investeringer skal tre i kraft sommeren 2016. Både ledelse og produksjonsansatte gleder seg stort til å få nye lokaler og ta i bruk nye produksjonsmetoder. Innen den tid foregår produksjonen av drømmehus hver eneste dag i Overhalla.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *