Produksjonsleder Jørund Løland i Agderbygg (t.v.) satser strategisk på å utdanne tømrerlærlinger. Sammen med regionsjef Petter Blomkvist i EBA Agder holder han beviset på at Agderbygg er godkjent lærebedrift 2015-2016 i Vest-Agder. (Foto: Per Olav Berg)

Kvalitetsmerke til foregangsbedrift

Agderbygg i Kristiansand ble torsdag tildelt det nye merket som godkjent lærebedrift.

Entreprenøren er landets første bedrift i byggenæringen som får overrakt det nye læreplassmerket.

Foregangsbedrift

Agderbygg kan vise til en oppsiktsvekkende innsats for å skape lærlingeplasser. 11 av arbeidsstokken på 64 er lærlinger. I tillegg tok en lærling svenneprøven nå i høst og fem andre besto prøven før sommerferien.

Utdanningsminister Torbjørn Røe Isaksen lanserte det nye nasjonale merket for godkjente lærebedrifter under Arendalsuken tidligere i høst.

Motivet med den nye merkeordningen er å synliggjøre og tydeliggjøre hvilke bedrifter som tar inn lærlinger.

 

En viktig samfunnsaktør

«Denne bedriften er en aktiv lærebedrift. Bedriften har lærlinger og bidrar til utdannelse av unge mennesker. Bedriften er en viktig samfunnsaktør.»

Det er teksten i beviset som fylkesordfører Terje Damman og fagopplæringssjef Kai Tore Flottorp i Vest-Agder fylkeskommune overrakte daglig leder Arild Dahl og produksjonsleder Jørund Løland i Agderbygg AS torsdag.

– En merkeordning for lærebedrifter kan være med på å skape økt bevissthet blant forbrukere om å velge bedrifter med lærlinger. Merket skal kunne fungere som en pekepinn på kvalitet og seriøsitet. Merkeordningen skal være troverdig og gjøres godt kjent hos forbrukerne, sier utdanningsminister Torbjørn Røe Isaksen om bakgrunnen for å innføre merkeordningen. (Foto: Per Olav Berg)
– En merkeordning for lærebedrifter kan være med på å skape økt bevissthet blant forbrukere om å velge bedrifter med lærlinger. Merket skal kunne fungere som en pekepinn på kvalitet og seriøsitet. Merkeordningen skal være troverdig og gjøres godt kjent hos forbrukerne, sier utdanningsminister Torbjørn Røe Isaksen om bakgrunnen for å innføre merkeordningen. (Foto: Per Olav Berg)

– Agderbygg er en forbilledlig lærebedrift også i nasjonal sammenheng, sier regionsjef Petter Blomkvist i EBA Agder.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *