Skolebygger forpliktet av telemarksmodellen

Storentreprenøren Skanska forplikter seg til å blant annet å bruke egne ansatte og ha lærlinger når de skal i gang med to skoleprosjekter for Telemark fylke.

– Vi er svært stolte over å bli valgt til å tilrettelegge for gode undervisningsfasiliteter for elever i Skiensområdet, sier Even Larsen, distriktssjef i Skanska i en pressemelding etter å ha signert utviklingskontraktene for de to videregående skolene Skien og Skogmo.

 

Forplikter alle

Egne ansatte og lærlinger er to av mange forpliktelser i den såkalte Telemarksmodellen som skal forhindre sosial dumping. Forpliktelsene gjelder både hovedentreprenøren og underentreprenørene.

Utviklingen av Skien videregående skole blir et foregangsprosjekt i dette arbeidet, forteller Skanska i pressemeldingen.

 

Les også: Bravo Skien!

 

 

Skatteetaten følger med

Skatteetaten går inn i byggeprosjektet med sin A-krimsatsing, som jobber mot arbeidsmarkedskriminalitet.

– Arbeidsmarkedskriminalitet ødelegger for seriøse aktører, og store samfunnsverdier går tapt som følge av at kriminelle aktører opptrer i en ellers flott bransje. Telemark Fylkeskommunes tydelige standard setter vi pris på, det betyr mye for oss og for bransjen, sier Jeanette Sandstad, advokat i Skanska i pressemeldingen.

 

Les også: Telemark roses for kompetansekrav

 

Ferdig om to og tre år

De to skoleprosjektene skal planlegges og gjennomføres innen 2017 og 2018, framgår det av pressemeldingen.

 

Ære til politikerne

– Skiensmodellen og Telemarksmodellen er blitt til for å bekjempe useriøsitet og kriminell virksomhet i arbeidslivet. En brei oppslutning fra politikere, arbeisstilsynet og flere har ført til de enstemmige vedtakene som politikere i Skien og fylke har all ære av, sier Arne Hagen, leder i Fellesforbundet avdeling 8 Telemark.

I et brev til byggebransjen i Telemark, slår han fast at flere kommuner i Telemark og i andre deler av landet har gjort lignende vedtak. Hagen tok initaitv til vedtakene i Skien og Telemark fylke sammen med Nicolai Boye i NHO.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *