Tømrerlærling Aleksander Østhagen, tømrermester Kjetil Ambli og tømrer Anders Elvejord har testet ut MinOptimera. (Foto: Optimera)

Optimera med e-handelsløsning

Løsningen MinOptimera skal bidra til enklere og mer lønnsomme arbeidsprosesser når utførende trenger byggevarer og tjenester.

Optimera har over tid fulgt byggmesterkunder for å forstå deres utfordringer i hverdagen enda bedre,  skriver selskapet i en pressemelding.

Brukes på byggeplasser

Byggmester Pål Øye og tømrerne i Tømrermester Øye og Knutsen har allerede testet ut MinOptimera en stund.

– Dette fungerer og gir oss en fin oversikt over hva som er bestilt på prosjektene, sier Øye til Byggmesteren.

– Det er litt tidlig å uttale seg, men så langt har basene våre fått en enklere arbeidsdag ute på plassene. Vi får blant annet inn inngående fakturaer i løsningen, ser historikk i prosjektene og det er nettlenker til ulik dokumentasjon som også er et kjempe fremskritt.

– Å søke etter spesialprodukter tar fortsatt litt tid, men denne løsningen gir oss alt på et sted og derfor skal vi være med og spisse denne løsningen ytterligere fremover, avslutter Øye.

Frigir tid

– Med MinOptimera vil vi frigi tid til løsningsvalg, utforming og kanskje mer fritid, sier Knut Mathisen, markedssjef for eBusiness i Optimera.

Nettportalen for Optimeras proff-kunder er responsiv og tilpasset PC-er, nettbrett og mobiltelefoner. Funksjonalitet og innholdet er lik på alle brukerplattformer, sier e-markedssjef i Optimera Knut Mathisen. (Foto: Optimera)
Nettportalen for Optimeras proff-kunder er responsiv og tilpasset PC-er, nettbrett og mobiltelefoner. Funksjonalitet og innholdet er lik på alle brukerplattformer, forteller Mathisen. (Foto: Optimera)

– I ”kundens tidsalder” skal proffkundene møte det samme Optimera i proffsentrene, byggevarehus, på nett, telefon, elektronisk eller fra våre tekniske tjenester. Det innebærer å kunne fylle opp handlevognene på flere måter og få sine avtalte betingelser overalt.

– Det betyr også enkel tilgang til komplett dokumentasjon, oversikt over ordre og leveranser og faktura på nettet, uavhengig av innkjøpssted, sier Mathisen.

Enkel i bruk

Kalkyle og tilbud er ett eksempel på det MinOptimera griper fatt i. Mange byggmestere har prøvd avanserte kalkyleverktøy, men bruker dem ikke fordi de er for kompliserte.

– Bransjen etterspurte et superenkelt kalkyleverktøy. På over 50 byggedeler (tak, vegg ol.) kan byggmestere registrere mengder og materialvalg i MinOptimera og få ferdig kalkyle med sine avtalepriser, arbeidstidsberegning og produktliste. Derfra er veien kort til å gi sluttkunden tilbud, forteller Mathisen. Varene på produktlisten kan legges rett i handlevognen.

Med 30.000 forskjellige varer er MinOptimera en fullverdig e-handelsløsning. Varene kommer med komplett dokumentasjon som byggmesteren kan åpne hvor som helst – for eksempel bruksanvisning eller et produktblad som grunnlag for å gjøre valg sammen med sluttkunden.

 

Portal for proffkunder

Portalen MinOptimera vil hjelpe byggmestere og andre proffkunder til å jobbe mer rasjonelt og lønnsomt. Funksjonalitet på lanseringstidspunktet er følgende i følge selskapet:

E-handel. Lagerstatus og bestilling av 30.000 varelinjer. Tidligere ordre kan justeres og gjenbestilles.

Oversikt over ordre, leveranser og faktura. Arkiv over sentrale handelsdokumenter, også tilknyttet byggmesterens egne prosjekter/prosjektnumre.

Salgskalkyler og mengdeberegning. Forenklet kalkyle på over 50 ulike bygningsdeler inkludert yttervegger, bærevegger, gulv og himlinger. Presist estimat for arbeidstimer. Mengdeberegningene kan legges direkte for kjøp i MinOptimera.

All dokumentasjon på ett sted. Monteringsanvisninger, FDV, HMF, sikkerhet m.m. tilgjengelig på alle innkjøp.

Prosjektoversikt og kostnadskontroll. Enkelt å opprette nye prosjekter med egne prosjektnummer. Blir umiddelbart tilgjengelig i butikkdatasystemene til Optimera proffsentre og Montér byggevarehus. Gir innkjøps- og kostnadsoversikt og automatisk dokumentasjonsoppbygging per prosjekt.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *