Nasjonalbudsjett: Burde reversert permitteringsreglene

– Permitteringsreglene fører til oppsigelser slik de når er utformet. Derfor er vi svært skuffet over at regjeringen ikke reverserer reglene i revidert nasjonalbudsjett, sier Jon Sandnes, administrerende direktør i Byggenæringens Landsforening (BNL).

Regjeringen endret permitteringsreglene i forbindelse med statsbudsjettet 2014, da arbeidsgiverperioden ved permittering ble utvidet fra 10 til 20 dager.

– Økningen i dagpengeperioden fører til at mange bedrifter i realiteten må si opp ansatte, framfor å permittere. Dette har regjeringen fått kritikk for, fordi det bidrar til å tappe bedrifter for verdifull kompetanse. BNL har ved flere anledninger bedt regjeringen om å endre dette.

Trosser konsekvensene

– BNL er skuffet over at regjeringen ikke har reversert permitteringsreglene etter så mange tydelige tilbakemeldinger fra en samlet byggenæring, sier han.

Det er også et tankekors at regjeringen bidrar til å gjøre det vanskeligere for bedriftene å etterleve det som regjeringen har vært så tydelig på i regjeringsplattformen: Fast ansatte skal beholdes som hovedregel i arbeidsmiljøloven, poengterer Sandnes.

 

NHO: Uheldig virkning

– NHO har vært tydelige på at økningen av arbeidsgiverperioden ved permitteringer er utfordrende for våre medlemmer. Det fører til at bedriftene ser seg tvunget til å si opp ansatte de vet de snart vil få bruk for. Det er verken heldig for bedriftene eller for arbeidstakerne, kommenterer også administrerende direktør Kristin Skogen Lund i NHO.

 

Les mer hos NHO

Les mer om nasjonalbudsjettet:

Husbanken får ikke mer

1.500 utleieboliger i år

Solberg holder ord om PC-støtte

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *