110 millioner svart er ikke overraskende

Skatteetaten avdekket skatteunndragelser for til sammen 114 millioner kroner i byggebransjen i Buskerud og Aust-Agder i fjor. – Et høyt tall, men dessverre ikke overraskende, sier direktør for kontroll og rettsanvendelse i Skatt sør, Karl Olav Valen.

Skatt sør konsentrerte seg om byggebransjebedrifter som holder omsetning borte fra regnskapene, framgår det av nyhetsmeldinger i flere medier.

 

Holdt unna 17 millioner

Den største enkeltsaken i de to fylkene er et byggefirma som ikke hadde registrert seg i momsregisteret, og som hadde latt være å rapportere om nærmere 17 millioner kroner i omsetning, forteller abcnyheter.no.

I Aust-Agder dreier det seg om et byggefirma som er registrert, men som lot være å oppgi 6,5 millioner kroner av omsetningen.

 

Handler svart med hverandre

– Kontrollene vi har gjennomført viser at flere virksomheter utelukkende har drevet med svart arbeid, gjerne gjennom flere år. Andre virksomheter er registrert, men oppgir bare deler av omsetningen. De svarte virksomhetene gir gjerne oppdrag til hverandre, i tillegg ser vi at private forbrukere bruker svart arbeidskraft, sier Valen til Lillesands-Posten.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *