En styrking av Husbanken for å finansiere flere boliger er blant forslagene som grasrota i Arbeiderpartiet har kommet med. Dette og en rekke andre forslag skal drøftes på partiets programkonferanse i morgen. (Illustrasjonsfoto)

Etterlyser sosial boligpolitikk

Både grasrota i Arbeiderpartiet og LO-leder Roar Flåthen etterlyser en sosial boligpolitikk med en opprusting av Husbanken, flere studentboliger og hjelp til unge som skal etablere seg på boligmarkedet.

LO-lederen sa han ventet seg konkrete tiltak allerede i statsbudsjettet 8. oktober, da han talte på landsmøtet til Handel og Kontor i går, der statsminister Stoltenberg lovet å gjøre boligpolitikk til en hovedsak, melder Dagsavisen på lederplass.

 

Stort engasjement

Et nytt partiprogram meisles ut i Arbeiderpartiet, og blant temaene som har kommet opp er bolig, hvor medlemmene har vist et stort engasjement.

– Det er en sentral politisk oppgave å bidra til at det bygges nok boliger, sier Aps Karin Yrvin, som mener det trengs gode beregninger av framtidig boligbehov, boligplaner og strategiske tomtekjøp i kommunene.

Mer effektiv byggesaksbehandling og gjeninnføring av kvalitetsnormer som sikrer en minstestandard på bygg, er bare et par av forslagene som vil bli drøftet på partiets programkonferanse i morgen, skriver DN.no.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *