I sin 1. mai-tale etterlyste Roar Flåthen en boligpolitikk som gjorde det enklere for unge å etablere seg på boligmarkedet.

LO-leder etterlyste flere utleieboliger

– Vi må ta på alvor at boligpolitikk også er fordelingspolitikk, sa LO-leder Roar Flåthen i gårsdagens 1. mai-tale på Youngstorget i Oslo. Han var bekymret for ungdommens situasjon på boligmarkedet og etterlyste en mer solidarisk boligpolitikk.

I talen varslet Flåthen at LO også ville fortsette kampen mot sosial dumping ved å kreve kollektiv søksmålsrett, effektive tilsynsordninger og sterkere kontroll med inn- og utleie. Han slo fast at det skal være norske lønns- og arbeidsvilkår i Norge.

 

Klasseskille

LO-lederen er svært bekymret for at situasjonen for ungdom og ressurssvake grupper på boligmarkedet vil gi økte klasseskiller.

– Alle har rett til et sted å bo, men i dag faller for mange utenfor, sa Flåthen til rundt 8.000 frammøtte og etterlyste flere offentlige utleieboliger, flere studentboliger, bedre støtteordninger for utsatte grupper, økt boligsparing for unge og en styrket husbank.

Flere av parolene i 1. mai-toget i Oslo handlet om boligpolitikk.

Skal boligbyggingen holde tritt med befolkningsveksten må det årlig bygges 38.000 nye boliger, I dag bygges det rundt 28.000 boliger årlig.

Også tidligere statsminister Odvar Nordli uttrykte bekymring for ungdommens muligheter til å skaffe seg egen bolig 1. mai.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *