Prisene på boliger solgt gjennom Finn.no gikk i snitt noe ned i oktober, og det er prisfallet på eneboliger som trekker ned.

Boligprisene stiger mindre

Gjennomsnittlig boligpris for boliger formidlet gjennom Finn.no sank med 0,6 prosent fra september til oktober, men justert for sesongvariasjoner steg boligprisene med 0,8 prosent. Prisene for eneboliger falt med 2,9 prosent i samme periode.

Det er tall fra Econ Pöyry og Norges Eiendomsmeglerforbund som viser dette. Boligprisene er 9,3 prosent høyere enn i oktober 2010 og 11,3 prosent høyere enn i desember 2010.

 

Eneboliger stiger minst

Det er andelsboligene som har steget mest i pris de siste 12 måneder med 10,7 prosent. I den andre enden av skalaen ligger eneboliger med en prisstigning på 6,7 prosent. Delte boliger har steget med 8,2 prosent, eierboliger med 9,7 prosent og leiligheter med 10,2 prosent.

Mens det har vært minimal prisendring siste måned for de fleste boligtyper, så har eneboliger falt markant i pris med 2,9 prosent og delte boliger med 0,5 prosent. Hittil i år har eneboligprisene steget med 7 prosent sammenlignet med snittprisen for hele 2010.

Se hele prisstatistikken på eiendomsmeglerbransjens nettsider

 

Obosprisene opp 2,2 prosent

Prisene på brukte Obosboliger steg med 2,2 prosent i oktober. Gjennomsnittlig kvadratmeterpris i oktober var 37.391 kroner.

Hittil i år har prisene steget med 13 prosent. Kvadratmeterprisen er 12,8 prosent høyere enn i oktober 2010.

– Boligmarkedet er fortsatt preget av optimisme. For lav boligbygging og lav rente gjør at vi tror prisene vil fortsette å stige fremover. Markedet for nye boliger er også svært godt, sier kommunikasjonsdirektør Åge Pettersen.

I oktober ble det foretatt 654 eierskifter tilknyttet Obos, mot 723 i september og 664 boliger i oktober 2010.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *