Byggestart for nytt passivhus

Norgeshus satte i går spaden i jorda for kjedens første passivhus. Det skjedde med brask og bram kjedens hjemkommune Melhus. Ordføreren tok første spadestikk med Enova-direktøren som nærmeste bivåner.

Byggestarten fikk atskillig blest fordi dette skal være det første frittliggende passivhuset i Midt-Norge.

Huset bygges av kjedens forhandler Norgeshus Gauldal Bygg. Det er en enebolig med bileilighet, med henholdsvis 150 og 47 kvadratmeter.

Norgeshus´ første passivhus er tegnet av sivilarkitekt Anne Marit Storler.

Boligen kan sies å ha et «moderne uttrykk» og bygges med tradisjonelle konstruksjoner i tre. Den får et varmebehov på rundt 20 kWh per kvadratmeter som ligger snaut 80 prosent lavere enn i  tilsvarende bolig bygd etter krav i TEK.

Passivhus, hæ?

SK-Bygg på Tynset hadde allerede for ett år siden planene klare for å bygge Norgeshus´ første passivhus. På kjedens kongress i mars i fjor ble det derfor kunngjort at et hus med torvtak skulle bli det første passivhuset som kjeden bygger.

Kundene på Tynset tente imidlertid på ideen. Selv på et sted som er kjent for lange perioder med sprengkulde, har de åpenbart ikke samme forståelse for hus med lavt oppvarmingsbehov som mange fagfolk i bransjen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *