Artikkelen ble publisert for over 1 år siden. Tekniske egenskaper, priser og andre fakta kan ha endret seg siden publisering.

Trebruk i operaen

Selv om det er mye stål og betong i det nye operabygget i Bjørvika i Oslo, så er bruken av tre i publikumsområdene det som setter preg på interiøret. Foreningen Forum for trekonstruksjoner inviterer på omvisning for medlemmer og andre i operabygget 13. mars.

Både i inngangspartiet og inne i selve salen er tre benyttet i stor utstrekning. Bosvik AS i Kragerø og Djupevik Båtbyggeri AS er to av de firmaene som har levert prefabrikerte treelementer til operaen.
Representanter fra disse, fra arkitektfirmaet Snøhetta og fra Norsk Treteknisk Institutt vil alle bidra til en nærmere orientering om trebruken etter at Statsbygg har ledet en omvisning i de tilnærmet ferdige lokalene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *