Artikkelen ble publisert for over 1 år siden. Tekniske egenskaper, priser og andre fakta kan ha endret seg siden publisering.

Passerer 34.000 nye boliger i år

Boligbyggingen kommer til å passere 34.000 igangsatte enheter i år, viser nye tall fra Statistisk sentralbyrå. Igangsettingen av yrkesbygg er inne i «en formidabel utvikling», og kan ende på fem millioner kvadratmeter, ifølge Prognosesenteret.

Fra januar til oktober i år ble det igangsatt bygging av 26.746 boliger. Det er nesten tre prosent flere enn på samme tid i fjor. Dersom denne veksten holder seg ut året, vil det bli påbegynt over 34.000 nye boliger i 2007. I 2006 var det tilsvarende tallet 33. 300, melder Statistisk sentralbyrå.

Akershus og Rogaland hadde høyest igangsetting av boliger i perioden fra januar til oktober, med henholdsvis 4.009 og 3.255 boliger.

19 % mer til næringsformål
I løpet av de første ti månedene i år er det igangsatt bygging av 3,4 millioner kvadratmeter bruksareal til næringsformål. Dette er en økning på 19,2 prosent sammenlignet med de ti første månedene i 2006.

Prognosesenteret spår at det med denne utviklingen i år vil bli satt i gang bygging av 5 millioner kvadratmeter nye arealer i næringsbygg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *