Svanemerket vindu åpner Bygg Reis Deg

I formiddag åpner kommunalminister Åslaug Haga Bygg Reis Deg på Lillestrøm. Men før selve åpningen, tildeler hun vindusprodusenten NorDan landets første svanemerke for et vindu.

Som den første i landet kan dermed vindusprodusenten smykke seg med miljømerket Svanen. Det skjer etter en grundig prosess.
Det svanemerkede vinduet kjennetegnes ved følgende:
Det er et klimavennlig vindu som er energieffektivt fordi det slipper ut minst mulig varme og slipper inn solenergi
Det er produsert med lavest mulig miljøbelastning fra kjemikalier og ved utvinning og valg av råvarer
Det leveres med instruksjoner for montering, bruk og vedlikehold.

Lavt varmetap
NorDans svanemerkede vindu har en U-verdi på 0,7. Dette betyr at vinduet er blant de mest energieffektive vinduene i verden – og at vinduet har et varmetap som er ned mot halvparten av de nye tekniske byggeforskriftenes krav, heter det i en pressemelding.

Holdbar ressursbruk
I tillegg til å kreve maksimal energieffektivitet, stiller Svanen krav om minst mulig negativ miljøbelastning gjennom hele vinduets levetid. NorDans vindu oppfyller alle Svanens krav som omfatter bruk av bærekraftig trevirke og bruk av minst mulig miljøbelastende stoffer i blant annet overflatebehandling og isolasjon.

450 utstillere
450 utstillere legger beslag på 16.000 kvadratmeter når Bygg Reis Deg åpner dørene på Lillestrøm i dag. Arrangørene lover mye nyttig og inspirerende fra utstillerne, og tror på langt flere besøkende enn 61.500 som i 2005.
Messa varer fram til og med søndag kveld.

– Vi satser på en messe som skal være interessant for både proffen og kunden hans. Kunden vil jo gjerne velge produkt og løsning, men i større grad ha profesjonell hjelp til det han skal ha gjort, sier adm. dir. i Bygg Reis deg, Halvard Gavelstad.

Miljø i fokus
Det som for øvrig preger mange av utstillerne i år, er nok den oppmerksomheten de vier miljøspørsmål, fortsetter messegeneralen.
Han mener å se tegn til at kunder er mer opptatt av miljøspørsmål, noe som gjør at også byggmestre og andre utførende må følge med. Nye byggeforskrifter bidrar også i retning av en større oppmerksomhet om miljø, påpeker han.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *