Bygger godt for framtida

Lenge før spaden er gått i jorda, opplever Lars Arne Ellefsen i Byggmester Erling Skipnes AS i Bodø god interesse for prestisjeprosjektet Alstad Perspektiv i Bodø. De meste attraktive leilighetene er bestilt, allerede før de er lagt ut til salg.

Her skal firmaet bygge 33 leiligheter som preges av høy kvalitet, men som har lavt oppvarmingsbehov. Prosjektet toppes med sørvendt felles takterrasse som har både badstu og badestamp. Ni av dem har egen takterrasse. Bortsett fra garasjekjelleren i betong, skal firmaet sørge for alt i egen regi.
– Det blir best sånn, mener Ellefsen.

– Vi eier tomta og har bestemt oss for at vi vil ha hånd om mest mulig i denne utbyggingen, sier Ellefsen. Han er byggmester og prosjektleder i firmaet, og han skal stå for salget.

Når dette skrives, er salget ennå ikke begynt, og selgeren er spent på hvordan det blir mottatt. Kvalitetene de har bestemt seg for å legge inn, vil være gode salgsargumenter i seg selv.
– Vi vil gjerne være kjent for å levere det lille ekstra, forklarer Ellefsen.

Panoramautsikt
Ikke bare får lavblokkene i tre etasjer flott beliggenhet med utsikt over Børvasstindene. Her blir det også kvalitet som folk vet å sette pris på. Leilighetene bygges med mulighet for å bestille smarthus teknologi sli kat en kan administrere lys, varme og ventilasjon fra et sentralt punkt, eventuelt også fra PC utenfor leiligheten. Man kan også få lyd i alle rom.
Her blir det dessuten det siste i låser og sikkerhetssystemer.

Leilighetene blir på to og tre rom, og to roms leilgihetene får walk-in-garderobe som standard. Parkett og fliser på gulvene er selvsagt; vegghengt toalett likeså.

Kjøperne får god anledning til å bestille kvaliteter i innredningen som de måtte ønske, blant annet på kjøkken. Norema format eik er standard. Videre blir det garasje i kjellerne og heis opp. Universell utforming er en annen selvsagt kvalitet.

Selge inn TEK
Ellefsen er som mange andre opptatt av nye forskrifter og bygging med lavt oppvarmingsbehov. Selv om dette bygges og overtas av kundene før overgangstida for TEK 07 er over, blir de bygd etter disse.

– Det handler om å bygge for framtida, og det vil koste mer enn det vi ellers kan levere, sier Ellefsen.
– Vi har allerede bygd flere lavenergiboliger, og ser ingen ukjente utfordringer i det.

Han ser at det kan bli en jobb å selge det inn til kundene. Det må skje ved å legge vekt på kvaliteten framfor pris. Dette blir ikke det rimeligste. Boligene kan bli fra 75.000 kroner dyrere som følge av de nye forskriftene, og det blir hans oppgave å forklare og overbevise kundene om at det vil være det rette for dem.

Bygger i tre
Alstad Perspektiv bygges gjennomgående i tre. Bare garasjeanlegget under bakken blir i betong. Med trekonstruksjoner kan byggmesterfirmaet også gjøre alt selv. Egen elementproduksjon skal i gang på ettersommeren, og vil levere til dette prosjektet som ett av de første.

Ellefsen innser at krymp kan være en utfordring, men med bruk av tørre materialer, og produksjon under tak, vil krympingen være under kontroll.
Å tilfredsstille lydkravene, er en annen utfordring. En anbefalt løsning fra Forestia, blir brukt. Når en så i tillegg bruker en trinnlyddempenede folie under parketten, vil trinnlyden være eliminert.

Godt boligmarked
Som flere andre aktører i Bodø-området, opplever også Byggmester Erling Skipnes at det er stor etterspørsel i boligmarkedet. Firmaet har i flere år stått for en utbygging av 38 eneboliger, rekkehus og leiligheter i Alstadenga.

I et nærliggende område skal de også bygge 28 eneboliger, og rundt om i Bodø er de for tida i gang syv eneboliger.

Artikkelen er hentet fra Byggmesteren nr 7/07, som du kan bestille her ..

Fakta: Byggmester Erling Skipnes AS, Bodø
Etablert i 1982. 21 ansatte og 2 lærlinger.
Bygger nye boliger og forretningsbygg.
Medlem i Mesterhus.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *