Vil stoppe skatteunndragelser

Regjeringen oppnevnte fredag et utvalg mot skatteunndragelser. Bakgrunnen er avsløring av omfattende momsunndragelser i bygg- og anleggsbansjen. Allerede er skattedirektoratet i gang med å utrede muligheten for snudd avregning av moms mellom aktørene i byggenæringen, noe som allerede er innført i flere land.

Utvalget mot skatteunndragelser skal ledes av lagdommer Ellen Mo og ha sitt forslag til endringer klart innen 1. oktober neste år.

Tilpasse regelverket
Utvalget på 15 personer skal gjennomgå sentrale deler av regelverket og praksisen skattemyndighetene har for å avdekke unndragelser. Det skal foreslå regelendringer og tiltak som styrker innsatsen mot slike unndragelser.
Utvalget skal også vurdere de utfordringer som internasjonale forhold skaper i kampen mot skatteunndragelser, som skjulte midler, inntekter og transaksjoner i utlander og behovet for mottiltak overfor skatteparadiser.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *