Nytt billigere enn brukt i Oslo

I fjor var gjennomsnittlig kvadratmeterpris for nye eneboliger i Oslo 24.861 kroner, mens bruktboliger gikk for 28.099 kroner kvadratmeteren. Dermed var en brukt bolig i snitt 13 prosent dyrere enn en ny.

Brukte eneboliger økte også mer i pris i fjor enn nye. Mens bruktboligprisene for eneboliger gikk opp med 10,2 prosent, steg de nye boligene ”bare” med 6,2 prosent, skriver Teknisk Ukeblad på nett.

Omvendt andre steder
Oslo skiller seg ut. I resten av landet er gjennomsnittsprisen for nye eneboliger 13 prosent høyere enn for brukte. En mulig forklaring på det er tomteprisen, som utgjør en vesentlig del av prisen for en enebolig. Tomteprisene i Oslo ligger godt over nivået andre steder i landet.
Prisforskjellen mellom nytt og brukt kan jevne seg ut i Oslo fordi håndverkere koster stadig mer og materialkostnadene stiger også kraftig om dagen.
Bergen er den eneste byen utenom Oslo der bruktboligprisene ligger over 20.000 kroner, mens du får mest bruktbolig for pengene i Nord-Trøndelag, der kvadratmeterprisen i fjor lå på 8.768 kroner i gjennomsnitt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *