Naturtro vinyl og klassisk takvindu

Samtidig som moderne detaljer er mer i tiden enn på lenge, er det å bevare en klassisk stil med moderne metoder like aktuelt. Med nyheter fra blant annet Tarkett og Velux kan du klare nettopp dette!

Velux med klassiker
Gamle uisolerte støpejernsvinduer kan nå skiftes ut med moderne isolerte takvinduer med et beslektet utseende. Det gamle tørkeloftet kan dermed bli til en moderne leilighet uten at inntrykket av bygningen brytes. De klassiske vinduene leveres med en utenpåliggende sprosse. Utvendig leveres de i svartlakkert aluminium og innvendig med lakkert furu. Inndekning for bølgeformede takmaterialer leveres i samme svartlakkerte utførelse som vinduene.
Velux

Rull ut flis- og tregulv
Tarketts nye gulvkolleksjon har noe for enhver smak. (Se bilde øverst på siden)
Du kan velge skifer, fliser eller ulike tresorter som mønster på vinylen som har 15 års slitegaranti. I bredde på to, tre og fire meter får du valget mellom 24 trendye mønstre som terrakottafliser, skifermønster eller lyse og mørke tresorter med kvist, alt med naturtro detaljer. Passer ikke det, finnes det selvfølgelig også ensfargede gulv i flere fargenyanser. Vinylbelegget passer særlig godt i rom som er spesielt utsatt for slitasje, som kjøkken og gang, men også i boligens øvrige oppholdsrom.

Stille skru
Vil du bruke slagskrutrekker uten å forstyrre andre i nærheten, skal du velge Makitas nye BTS130RFE. Denne 14,4 volt kraftige drillen er perfekt for jobber på sykehus, hotell eller kontorer der man ønsker minst mulig støy fra håndverkere. En oljefylt girkasse bidrar til å dempe lyden fra maskinen. Li-ionbatteriene lades på under 22 minutter. Det gummierte håndtaket demper vibrasjonene i arm og håndledd. Strømbryteren har både motorbrems og revers, slik at maskinen blir letthåndterlig. LED-lyset fungerer også når maskinen er avslått.
BTW250/251RFE er to kraftigere maskiner med henholdsvis 14,4 og 18 volts motor som har et dreiemoment på 230 Nm. Den passer til tyngre innfestinger, som for eksempel franske skruer.

Nanogel til Skandinavia
Det transparente isolasjonsmaterialet Nanogel, presentert i Byggmesterens marsutgave, er nå tilgjengelig i Skandinavia fra distributøren MilTyr Advanced Building Products. Nanogel produseres av amorf silisiumoksid og er det letteste solide materiale i verden. Varmeledningsevnen er bare 0,018 W/m2.K ved 25 grader Celsius. Lystransmisjonsverdien er opptil 80 prosent per centimeter tykkelse. Materialet er motstandsdyktig mot mugg og UV-degradering, samt lydisolerende.
– Nanogel har et stort potensial i Skandinavia, der det er spesielt viktig å maksimere det naturlige lyset i bygninger og strenge byggevedtekter setter høye krav til isoleringsevnen, sier Frank Miltenburg, administrerende direktør i MilTyr.

Tre bor i ett
Nå kan du både bore, gjenge og forsenke med ett og samme bor fra importøren Relekta. Trippelboret har gjengetapp og forsenker integrert. Dessuten er det utstyrt med standard ¼” bitfeste for raskt skifte.
– Man monterer det ganske enkelt i et bitsholder og borer i vei, forklarer Relektas produktsjef Hans Erik Lian.
Trippelboret i høykvalitets verktøystål leveres i dimensjonene M3, M4, M5, M6, M8 og M10, enten som helt sett inkludert bitsholder eller som enkeltbor.

Lett kappsag
22 kilo veier DeWalts nye kappsag DW745. Dermed kan den flyttes rundt av en person. Kraftig ytelse sørger likevel motoren på 1700 watt for, også til harde, våte eller frosne trematerialer. Kuttedybden på 77 millimeter reduseres til 57 millimeter når saga brukes i 45 graders vinkel. Det støpte sagbordet sikrer høy presisjon, med bedre sikkerhet og komfort for brukeren. Sirkelsaga leveres med gjæringsstøtte, parallellanslag, adapter for støvavsug og påskyver.

Dempet fottrykk
Betonggulv og stålstillaser er utfordringer når føttene må trå på slikt hele dagen. Det har Arbesko gjort noe med ved å introdusere en gelepute under hælen. Nå kommer Energy Gel Duo, som også demper støtet for forfoten. Dermed oppnås en enda bedre avlastning for kroppen, særlig for dem som har langvarige stående arbeidsstillinger.
Energy Gel Duo finnes i flere av de nye skomodellene fra Arbesko, blant annet verneskoen Modell 355. I tillegg til dempingen under hæl og forfot, er skoen utstyrt med tåhette av aluminium og den sklisikre Asymetrix sålen for å redusere sklirisikoen.

Lindrer skade
En støttebandasje som ikke hindrer bevegelighet, men lindrer smerte fra yrkesskader eller andre typer skader, det lanserer Otto Bock med sin kolleksjon Rehband Active
. Bandasjene kan brukes under arbeid for eksempel innen bygg eller verksted. De kommer i størrelser fra liten til ekstra stor og til nakke, albue, håndledd, rygg/midje, lår, legg og ankel. Støttebandasjene i lyse farger og vaskbart materiale, er anatomisk utformet i et varmende materiale med støtdempende egenskaper. Modellen Epi Forsa er utviklet spesielt for besvær med musearm og tennisalbue.

Sikre arbeidsplattformer
Zarges ZAP er en serie arbeidsplattformer for bygg og industri, designet for optimal sikkerhet og funksjonalitet. Arbeidsplattformene er høyderegulerbare og produsert i aluminium.
– En av de største farene innen bygg og montasje er fallulykker. Zarges SAP er konstruert for å møte de strengeste sikkerhetskrav slik at ulykker på arbeidsplassen eliminires, sier Truels Gedde hos importøren Grove Knutsen.

Tung bør høyt til værs
Opp til 17 meter kan teleskoptrucker i Case TX-serien løfte 4,5 tonn materialer. Men den tar liten plass og kommer seg lett rundt på trange byggeplasser med en svingradius på 3,89 meter. Foruten firehjulsstyring, kan den også benytte tohjulsstyring og krabbestyring. Veldimensjonerte støttebein og hydraulisk stabilisering gir ekstra sikkerhet selv med maksimum last og høyde. Stor overlapping i teleskoparmene gir mindre slitasje. God førerkomfort og mye ekstrautstyr som kurver og skuffer i ulike størrelser, utvider bruksområdet.

Veldesignet teletiner
Narvikbedriften HeatWorks varme og teletiner HW 700 gikk til topps og fikk utmerkelse for god industridesign av Norsk Designråd nylig. Juryen uttaler blant annet: «HW 700 gir gjennom ny teknologi økt varmekapasitet, brukervennlighet og en kostnadseffektiv tine- og varmeløsning. Produktet har fått en tydelig identitet, detaljeringen er god og den helhetlige profilbyggingen av merkevaren går igjen i alle ledd. Dette er et produkt som synes godt i landskapet».

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *