Protest mot byggmestervalg

Den lokal Byggmester Bengt Andersen A/S i Alta har fått et 100-millonerkronersoppdrag med tildelingen av totalentreprisen for Saga skole, til sterke protester fra de tre andre som var med i anbudsrunden. Byggmesteren har aldri tidligere hatt en så stor totalentreprise, og det mener de andre er grunn nok til at han ikke burde fått oppdraget.

Anbudene fra Skanska AS og T. Johansen Drift AS ble forkastet på grunn av formelle feil i anbudene. Byggmester Andersen kunne levere skolebygget til en pris på 75 millioner kroner og med 595 byggedager, mens konkurrenten Harald Nilsen AS forlangte 81 millioner kroner og trengte 789 byggedager.

Valgt den beste
Vi har ingen grunn til å tvile på byggmester Bengt Andersens kvalifikasjoner og erfaringer i forhold til totalentreprise og størrelse på oppdraget. Tvert i mot har han utført et tilnærmet lignende oppdrag for kommunen gjennom hovedentreprisen på Gakori skole til vår fulle tilfredsstillelse, sier leder i Alta kommunes byggekomite, Otto Aas.

– Det er mulig at Bengt Andersen ikke kan vise til tidligere totalentrepriser. En gang må imidlertid være den første. Ingen er født som totalentreprenør, sier prosjektleder for skoleutbyggingen, Pål Pettersen i Alta Kommune til Altaposten.

Sender klager
Skanska AS har allerede bestemt seg for å klage på oppdragtildelingen.
– Saga skole ville passet oss svært godt, sier distriktsjef Kjetil Grue i Skanska, som jakter på oppdrag i Alta-området.
Også den lokale entreprenøren Harald Nilsen sender i disse dager inn sin klage til kommunen. I det lokale entreprenørmiljøet i byen er det ifølge Altaposten sterke reaksjoner på tildelingen av oppdraget til Byggmester Bengt Andersen. De viser til at byggmesteren tidligere ikke har hatt større oppgaver enn en delentreprise til i overkant av 20 millioner kroner på Gakori skole.

Les mer om saken i Altaposten via lenkene under.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *