Allmenngjøring ønsket i Trøndelag

Nå ber også fagforeningene i Fellesforbundet i Sør-Trøndelag om allmenngjøring av tariffavtalen for byggoverenskomsten. Fogforeningene har erfart at det arbeides under vilkår som er langt dårligere enn tariffen, noe som er konkurransevridende i forhold til de seriøse aktørene, og innebærer sosial dumping for dem som rammes.

Det er avdekket flere eksempler på at arbeidstakere fra Polen og Baltikum er blitt grovt utnyttet med lønns- og arbeidsvilkår langt under norsk standard. Fagforeningene har samlet dokumentasjon på 15 firmaer som har vært aktive i Sør-Trøndelag, med vilkår langt under gjeldende tariff. Og dette er bare toppen av isfjellet, heter det i en pressemelding fra fagforeningene, som nå ber Fellesforbundet sentralt om å begjære tariffen allmenngjort for Sør-Trøndelag, slik den allerede er på Østlandet og i Hordaland.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *