Artikkelen ble publisert for over 1 år siden. Tekniske egenskaper, priser og andre fakta kan ha endret seg siden publisering.

Bøter mot dumping

Østeuropeiske håndverkere blir grovt underbetalt på Oslos byggeplasser. Det har arbeidstilsynets kontroller ifjor høst avslørt. Nå krever LO at arbeidstilsynet skal få anledning til å ilegge store bøter til bedrifter som betaler luselønn.

– Det er hårreisende at staten kan stoppe mindre virksomheter som har for dårlig renhold, men ikke kan gjøre noe hvis flere hundre ansatte lønnes elendig, sier førstesekretær Ellen Stensrud i LO til Dagens Næringsliv. – Bøtene bør være så store at det ikke lønner seg å drive med sosial dumping, mener Stensrud.

Nedslående i Oslo
På 26 større og mindre byggeplasser i Oslo kontrollerte arbeidstilsynet østeuropeeres lønns- og arbeidsvilkår mellom september og desember i fjor høst.
– De foreløpige resultatene er nedslående, sier inspektør Stein Bjørndal i arbeidstilsynet i Oslo. – Det er snakk om mange ganske grove lovbrudd. Vi kom blant annet over folk med arbeidstid opp mot 17 timer dagen, med avtaler om å jobbe 260 timer i måneden. Enkelte hadde en lønn helt ned mot 15-17 kroner timen, forteller Bjørndalen til avisa Aften

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *