Stengte 10 av 15 byggeplasser

Regionalt verneombud Sture Beiermann stengte 10 av 15 kontrollerte byggeplasser i Lofoten etter å ha avdekket mangler ved stillaser. Det er ikke første gangen han stenger byggeplasser i Lofoten av denne grunn.

– Byggebransjen i Lofoten er særdeles dårlige når det gjelder sikkerhet for arbeiderne på byggeplassene. Byggefirmaene kan ordne opp manglene på én byggeplass, men når de går videre til neste, gjør de samme feil der, forteller Beiermann til Lofotposten.
– Hver bedrift skal ha en person som er godkjent til å sette opp stillas, men mange bedrifter i Lofoten mangler slike folk. Både enkeltmannsforetak og store byggefirmaer synder når det gjelder helse, miljø og sikkerhet, sier det regionale verneombudet, med myndighet til å stenge arbeidsplasser uten eget verneombud og hvor det er fare for liv og helse.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *