Anmeldt for dårlig sikkerhet

To byggefirmaer i Bergen er anmeldt til politiet etter at Arbeidstilsynet avdekket alvorlige mangler ved sikkerheten på byggeplassen sentralt i Bergen. Firmaene som har utført jobben med litauiske arbeidere, skjønner ikke hvorfor de er anmeldt.

– Stillaset var løst, selv om det var 12-14 meter ned til bakkenivå. Vi har også stengt en heissjakt som ikke var sikret, sier inspektør Kurt Halås i Arbeidstilsynet til Bergens Tidende.

Det var like etter at de to firmaene hadde fått pålegg om omfattende utbedringer av sitt HMS-system, blant annet krav om sikkerhetsplaner og informasjon om sikkerhet til de ansatte, at Arbeidstilsynet anmeldte de to firmaene.
Anmeldelse benyttes kun i spesielt grove tilfeller av brudd på sikkerhetsbestemmelsene eller ved gjentatte brudd.

– Vi driver seriøst og i overensstemmelse med norsk og litauisk lovverk, sier innehaveren av et av firmaene til Bergens Tidende. HMS-ansvarlig i det andre firmaet sier at påleggene ble etterkommet umiddelbart og arbeidene gjenopptatt dagen etter. Han innrømmer at det var noen mangler da tilsynet kom på inspeksjon, men det skyldes at firmaet har vokst så raskt at HMS-arbeidet er blitt hengende etter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *