Artikkelen ble publisert for over 1 år siden. Tekniske egenskaper, priser og andre fakta kan ha endret seg siden publisering.

Finner historie i veggene

Å restaurere virkelig gamle hus, kan være som en skattejakt i historien, mener byggmester Tom Bjarne Ulvmoen fra Koppang. Nesten i hvert eneste gamle hus han arbeider med, dukker det opp gamle aviser fra tida da huset ble bygd.

– Gamle hus har ofte noe interessant gjemt i gulv, vegger og tak. Derfor er det alltid like spennende å fjerne kledningen. Rett som det er kan det dukke opp gamle aviser, blader, klær eller andre kuriøse ting, forteller Tom Bjarne Ulvmoen til ostlendingen.no.

De gamle avisene ble brukt som en del av isolasjonen i vegger og gulv.

Aviser fant han også da han gikk i gang med det over 100 år gamle huset på Koppang der han nå arbeider.
Der dukket det opp aviser fra helt tilbake til 1885. Det var «Børnetidene» som kom ut en gang i uka. I veggene lå også Morgenbladets utgave fra 2. julki 1897, og «Intelligensiens Søndagsnummer», antakelig fra samme tid.

– Det er morsomt å bla i gamle aviser – spesielt det å finne ut hva ting kostet for over 100 år siden, sier Ulvmoen.
Byggmester Ulvmoen tenker på historisk interesserte etterkommere i faget og etterlater seg alltid navn og årstall i byggene han har arbeidet med.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *