Troms driver ikke dumping

Det foregår ikke sosial dumping på våre byggeplasser, hevder Troms fylkeskommune. Troms fylke vil dermed gå i rette med et oppslag i NRK Troms om «uklar polakklønn» ved byggingen av Breivang videregående skole.

NRK Troms påpeker i en nyhetssak at 10 polske arbeidere er ansatt på prosjektet der Skanska er entreprenør. Da fylkesråd Roger Ingebretsen ble gjort oppmerksom på det, kunne han ikke svare for hva polakkene har i lønn.
– Vi legger til grunn at de får lik lønn som alle andre som jobber i Norge, det vil si lønn etter tariff og at de er ansatt i tråd med lover og regler som gjelder i arbeidslivet, sier Ingebrigtsen til NRK.

Hovedtillitsvalgt i Skanska, Håvard Heimdal, sier at de som jobber for Skanska nå er organisert. Men Norge er ett av få land som ikke har minstekrav til lønn og arbeidsvilkår.

Leder i Tromsø Bygningsarbeiderforening, Roger Vangsbro, mener fylkeskommunen bør gå foran som godt eksempel, og sørge for at lønnsnivået til polakkene blir kjent.

Som en svar på NRK Troms´ nyhetsmelding, skriver Troms fylkeskommune på eget nettsted at det stilles høye krav til entreprenører som skal ha oppdrag for fylket, også når det gjelder utenlandsk arbeidskraft.

Fylkeskommunen viser til antikontraktørklausul og HMS-regler som alle entreprenører må følge.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *