Markedsansvarlig Peder Godvik viser fram spilepanel med lydabsorberende akustikkfilt.

Duri er et kjøpesenter med byggevarer

Det startet som Duri Fagprofil for vel 40 år siden år siden. Nå regner Duri seg som Norges største proffsenter for byggevarer.

Mens kjøpesentre har forskjellige butikker under samme tak, har Duri avdelinger for ulike varegrupper. Men som kjøpesentre har Duri flere innganger og flere kasser til betaling. Alle må ikke sluses ut gjennom ett sted.

­– De fleste kundene vet hva de skal ha, og vet hvor de finner det. Derfor har vi tre forskjellige innganger og flere steder der kunden kan betale, for å gjøre handlingen effektiv for kunden, forteller markedsansvarlig Peder Godvik og fungerende daglig leder Mattis Røisland.

Utvidet til 12.000 m²

De forteller om den 12.000 m² store byggevarebutikken i Brobekkveien i Oslo. Den ble utvidet kraftig tidligere i år da lokaler i samme bygg ble ledige.  Lokalene fungerer ikke bare som butikk med utstilling av de forskjellige varegruppene i hver sine soner. Den er også lager og plukklager for en omfattende netthandel.

– Vi har god vareflyt med totalt 16.000 produkter, og ønsker å tilby alt på ett sted her på Alnabru, forteller Mattis Røisland.

Mattis Røisland er fungerende daglig leder for 75 ansatte i Duri.

Tømrere med våtromsarbeider

Markedsansvarlig Peder Godvik viser effektivt rundt i butikken, og svinger innom de fleste avdelingene med forskjellige produkter. Det er maskiner og verktøy til mange typer arbeid, og det er produkter til mange formål. Hovedproduktene er innenfor gulv, maling, våtrom og innvendig rehabilitering.

– Ganske overraskende økte vi omsetningen under pandemien av blant annet materialer som stendere, lekter og gipsplater til innvendig rehabilitering og interiør. Vi tror det har sammenheng med at vi klarte å skaffe det kundene trengte, forteller Godvik.

 

Utviklet etter kundeønsker

Under omvisning i butikken trekker han fram produkter av kjente og mindre kjente merker.

– Fra å være en butikk med spesialprodukter, har vi utvidet sortimentet og selger mange kjente merkevarer. Vi legger likevel vekt på å være unike, og utvikler en del produkter selv på bakgrunn av det kundene ber om, forklarer Mattis Røisland.

Ett eksempel på det, er Aquapro membranplater som har membranfolie og som kan males eller være grunnlag for mikrosement og fliser. Platene er SINTEF-godkjent til malt vegg på badet, noe de skal være alene om.

Peder Godvik forsikrer at det er nok å lime remser i skjøtene og i overgangene mellom gulv og vegg til at vegger med lettvektsplatene blir tilstrekkelig tette.

– Dører fra kjente merker er en del av sortimentet vårt, demonstrerer markedsansvarlig Peder Godvik.

Kaffe med noe attåt

Innenfor byggevaresenterets fire vegger er det også plass til en lunsjbar, som selvsagt har navnet Håndverker´n. Her kan de handlende få seg en matbit og noe å drikke. Lunsjbaren leies også ut til møter for kunder.

Byggevarebutikken arrangerer regelmessig verktøydemonstrasjoner, i samarbeid med leverandører og andre. Da vi var på besøk en fredag formiddag i mai, ble hamburgergrillen betjent av ansatte i Byggmesterforbundet Region Øst.

 

Handler bare med proffer

– Burde ikke effektive byggeplasser få varer levert heller enn at kunder skal handle selv i butikken?

– Vi har tilbud om begge deler. Hittil har 60 prosent av omsetningen vært levering på byggeplass. Blir varer bestilt på formiddagen, sender vi varene ut før dagen er omme, sier Mattis Røisland.

Han understreker at det ikke er privatkunder i butikkene deres. All handel foregår med registrerte firmaer.

En solvarm fredag hadde et utvalg leverandører stilt opp for å demonstrere sine produkter utenfor byggevarebutikken. I forgrunnen diskuterer Andrew Syverud og Joakim Nilsson en detalj på ei av sirkelsagene til Bosch.

Sikrer flaggskipet først

Byggevaremarkedet i Osloområdet er foreløpig stort nok til at Duri holder seg med de to fysiske butikkene og en nettbutikk.

– Vi vil bygge flaggskipet vårt som et kjøpe- og kurssenter for proffer før vi etablerer butikker andre steder. Men vi har selgere i flere byer og merker en økt respons på vårt konsept, så du skal ikke se bort fra at vi kan åpne butikker andre  steder etter hvert, sier Røisland.

 

Fakta: Duri fagprofil

Opprettet i 1979, eid av Byggtilbehørs Gruppen AS.
En stor byggevarebutikk i Brobekkveien i Oslo, en mindre på Billingstad i Asker og nettbutikk. 75 ansatte.
Totalt ca. 16.000 produkter med følgende hovedgrupper: Gulv, maling, våtrom og innvendig rehabilitering.
I sortimentet er også et stort utvalg av listverk.
Omsatte for ca. 400 millioner kroner i 2022.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *