Gjenoppbygging av den nedbrente boligen er kommet langt. (Foto: Klimabygg)

Artikkelen ble publisert for over 1 år siden. Tekniske egenskaper, priser og andre fakta kan ha endret seg siden publisering.

Nedbrent hus bygges opp med svanemerket

Forsikringsselskapet fikk familien til å velge Svanemerket da det nedbrente huset skulle bygges opp igjen.

– Vi var skeptiske da Gjensidige foreslo at vi skulle bygge svanemerket hus, men nå vet vi at det er riktig, sier ekteparet Ingjerd Haukvik og Rune Evjenth i en pressemelding fra Gjensidige.

Ingjerd Hauvik og Rune Evjenth foran den svanemerkede boligen som er under oppføring.
(Foto: Tor Farstad/Bergensavisen)

Familien på Sandsli i Bergen mistet huset i brann på nyttårsaften. Det ble antent  av en nyttårsrakett som landet i en markise.

Må tenke bærekraft

Gjensidige regner seg som det er første forsikringsselskapet som tilbyr å bygge opp igjen en nedbrent bolig med svanemerket hus. Bygget, alle materialene og selve byggeprosessen må oppfylle kravene til det offisielle miljømerket og vil  kjennetegnes av høy kvalitet og lav miljøbelastning.

­­– Dette er i tråd med vår misjon om å sikre liv, helse og verdier på en bærekraftig måte. Svanemerking handler om å fokusere helhetlig på klimaet, miljøet og mennesker, sier Ajla Alagic, bærekraftsansvarlig for eiendom i Gjensidige forsikring.

– Det er storartet at Gjensidige gir kundene sjanse til å bygge opp et svanemerket hus etter brann. Når uhellet først er ute, er det fint at det som reiser seg fra asken er et hus som reduserer miljøbelastningen, sier Cathrine Pia Lund, administrerende direktør i Svanemerket.

Første i nyere tid

Eneboligen i Sandsli er den første svanemerkede eneboligen i Bergen i nyere tid.

– Svanemerkede hus er gode valg for både klima, inneklima og sirkulær økonomi. De er energieffektive, og alle byggematerialene gjennomgår streng kontroll når det gjelder bærekraft og kjemikaliebruk, fortalte byggmester Walter Norstrand i Klimabygg som står for byggingen.

Les også: Oslos første svanemerkede boligprosjekt

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *