Roy Skorstad, Byggmesterforbundet (t.v.), er valgt til styreleder i Fair Play Bygg Norge. Her med uropatruljens daglige leder, Vidar Sagmyr, som er styremedlem.

Seriøsitetsarbeidet samles i Fair Play Bygg Norge

Tre lokale prosjekter mot arbeidslivskriminalitet i byggenæringen går nå sammen i Fair Play Bygg Norge.

Det er Fair Play Bygg Oslo og omegn, Byggebransjens Uropatrulje i Trondheim og Fair Play Bygg Rogaland som sammen har etablert Fair Play Bygg Norge.

– Formålet er å koordinere drift og aktivitet i de lokale akrim-prosjektene. Dessuten vil vi være en felles stemme overfor sentrale myndigheter og organisasjoner, sier Lars Mamen, daglig leder i Fair Play Bygg Oslo og talsperson for Fair Play Bygg Norge i en pressemelding.

 

Det lokale arbeidet er viktigst

– Den viktigste aktiviteten i akrim-arbeidet vårt vil fortsatt ligge lokalt, understreker han.

– Fair Play Bygg Norge skal ikke trekke krefter eller økonomi ut av de lokale prosjektene, men vi har sett at det kan være praktisk å i større grad koordinere arbeidet vårt.

 

Bidrar gjerne til flere lokale prosjekter

– I tillegg vil vi gjerne stimulere til flere lokale a-krimprosjekter. Vi tror nok det er behov for lignende aktiviteter flere byer i landet. Byggebransjen har dessverre store utfordringer med arbeidslivskriminalitet, og vi avdekker daglig avvik. Dette problemet har infisert store deler av bransjen og går utover både arbeidstakernes rettigheter og arbeidsmiljø, seriøse bedrifter blir utkonkurrert og samfunnet går glipp av skatteinntekter i milliardklassen, sier Mamen.

 

Byggmesterforbundet har lederen

Roy Skorstad i Byggmesterforbundet er valgt til leder i styret for Fair Play Bygg Norge. Med seg i styret har han Joachim Espe, Fellesforbundet som nestleder, og følgende styremedlemmer: Terje Håland, Fellesforbundet, Rasmus Pollestad, Byggmesterforbundet og Vidar Sagmyr, Fellesforbundet.

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *