Byggfagelev Daniel Gur Hovda fra VG2 Byggteknikk på Nesbru videregående har sin første aksjonsdag hos Byggmestrene Olsen og Lindahl AS i Mesterhus Asker og Bærum. (Alle foto: Jan Trudvang)

Skolens aksjonsinnsamling gir nye muligheter for flere

På VG2 Byggteknikk ved Nesbru videregående skole er det en tradisjon at byggfagelevene arbeider tre dager i bygg og håndverksbedrifter for å tjene inn støtte til Kirkens Nødhjelps Grønne skoler i Haiti.

Hvert år arrangerer Nesbru videregående skole aksjonsinnsamling der elevene samler inn penger til et humanitært formål.

Hensikten med aksjonen er at skolens elever skal finne seg lønnet arbeid og donere pengene de tjener til inntekt for byggiing av Kirkens Nødhjelps Grønne skoler i Haiti.

– Min innsats bidrar til å hjelpe noen

Den 12. januar 2010 ble Haiti rystet av et kraftig jordskjelv med sentrum like utenfor hovedstaden Port-au-Prince etterfulgt av flere kraftige etterskjelv. Antall rammede var svært høyt, og det er anslått at ca. 316 000 mennesker mistet livet og mer enn 1,5 millioner mennesker ble hjemløse.

Verdenssamfunnet og frivillige organisasjoner, blant dem Kirkens Nødhjelp, organiserte et storstilt hjelpeapparat for å hjelpe befolkningen. Skolene som bygges tåler jordskjelv og orkanvind. Alle Kirkens nødhjelps skoler er intakt og brukes som tilholdssted av lokalbefolkningen.

Daniel Gur Hovda er 16 år og er elev på VG2 Byggteknikk. Han arbeider med skolens aksjonsinnsamling hos Mesterhus-bedriften Byggmestrene Olsen og Lindahl AS. Han har følgende å si om få jobbe i bedrift ved skolens aksjon:

– Det er bedre enn å jobbe hjemme. Man får jo arbeidserfaring, man får vist seg frem og det åpner seg muligheter for å kunne komme tilbake i praksis ved yrkesfaglig fordypning, som foregår senere i skoleløpet. Jeg vil også tro at relasjon til bedriften kanskje også kan bidra til læreplass senere. Det hjelper jo også på motivasjonen, at min innsats bidrar til å hjelpe noen som har behov for hjelp i et annet land.

– Bidro til at jeg modnet mye

Sami Sarvesahi er 19 år. Han er tidligere byggfagelev ved Nesbru videregående skole og jobber nå med sitt første år som lærling hos Byggmestrene Olsen og Lindahl AS i Mesterhus Asker og Bærum.

– Mitt først møte med Byggmestrene Olsen og Lindahl AS var nettopp ved å jobbe her i forbindelse med aksjonsinnsamlingen på Nesbru for ett år siden. Som skoleelev var jeg høyt og lavt og var kanskje mest opptatt av å ha det gøy med venner på skolen. Arbeid i bedrift i forbindelse med skolens aksjonsinnsamling bidro til at jeg modnet mye. Med aksjonsinnsamlingen ble jeg møtt med hva som ventet meg etter jeg var ferdig som elev. Dette fikk meg til å tenke på hva jeg faktisk ville gjøre med livet mitt. For min del ledet innsatsen til læreplass, noe jeg er veldig glad for i dag.

– Hjelper oss med å velge

Daglig leder Hans Øyvind Lindahl i Mesterhus-bedriften Olsen og Lindahl AS sier at skolens aksjonsinnsamling i samarbeid med bedrifter i byggenæringen er positivt og gir en fin anledning til å bli kjent med elever:

– Her finner vi ut av elevenes motivasjon og hvilke personer elevene er. Vi har erfaring fra tidligere at Nesbru sin aksjonssatsing har bidratt til læreplass for de elevene som har vært her hos oss. Når vi skal drive en bedrift, er vi opptatt av å ta gode valg i forhold til hvem vi skal ha som ansatte. Nesbru sin aksjonssatsing samt mer praksis for eleven senere, gir uforpliktende muligheter for bedriften, til å bli kjent med elevene som kommer. Ansatte er viktige brikker i bedriften og samarbeidet med skolen bidrar til å gjøre de riktige valgene.

I tillegg er Byggmestrene Olsen og Lindahl AS i Mesterhus Asker og Bærum veldig fornøyd med å være en av mange bedrifter som får bidra til skolens aksjonsinnsamling.

– Det går til en god sak, selvfølgelig, legger daglig leder Hans Øyvind Lindahl til.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *