(Foto: Hultafors)

Åtte nye økser

Den nye Premium-serien fra Hultafors spenner fra den lille og allsidige friluftsøksen til den kraftfulle kløyvøksen. Alle øksehodene har livstidsgaranti.

– Brukeropplevelsen har vært vårt fokus for denne lanseringen og vi har lagt ekstra mye innsats i detaljene, alt fra kvalitetsforpakning til hjemmeside, sier produktsjef Per Eriksson i Hultafors.

Oppkalt etter smeder og områder

På Hults Bruk i Östergötland i Sverige har smeder utført sitt unike håndverk i over 300 år. Faktumet er at det finnes svært få produsenter i verden som bruker smeder med de ferdigheter dette håndverket krever.

Hults Bruks historie hylles gjennom at de nye øksene har fått sine navn etter berømte smeder og området rundt fabrikken.

Snekkerøksen kjennetegnes av det lille skaftet og innfellingen ved hodet som gjør at du får godt grep like under eggen og kan utføre presisjonsarbeid. Sammen med den lange, tynne og rette eggen får du en øks som er dyktige håndverkere verdig. Øksen er håndsmidd og produsert i svensk øksestål i Hult Bruk, en tradisjon fra 1697. Stålet bearbeides med 40-60 slag som øker stålets tetthet og dermed holdbarheten. Øksen er oppkalt etter en av Hult Bruks mest erfarne smed fra 1900-tallet, Ernst Stålberg. (Foto: Hultafors)

– Arven og kvaliteten i håndverket er det som gjør våre økser så spesielle. Vårt nye sortiment er en hyllest til dette unike håndverket og gjennom å døpe produktene etter berømte smeder og området rundt fabrikken sørger vi for at historien lever videre, sier Per Eriksson.

 

Livstidsgaranti

Hultafors øksene har blitt produsert på tradisjonell måte siden 1697. Dette håndverket i kombinasjon med kunsten å smi resulterer i pålitelige økser med høy tetthet i stålet, som garanterer lang levetid på produktet.

Derfor tilbyr Hultafors nå også livstidsgaranti på øksehodet på de nye øksene.

Hultafors Ekelund jaktøks: Klassisk øks med en slipt nakke, og som er perfekt for jegere som ønsker flå med presisjon uten å skade skinnet. Øksen passer også godt til lettere skogsarbeid. Dette gjør den til den perfekte jaktkamerat og en perfekt gave til den jaktinteresserte. Øksen er håndsmidd og produsert i svensk øksestål i Hults Bruk i henhold til tradisjoner fra 1697. Stålet bearbeides med 40-60 slag, noe som øker stålets tetthet og dermed forbedrer holdbarheten. Denne øksen har fått navnet etter Gunnar Eklund, han som startet økseproduksjon i større skala på Hults Bruk i 1870-1875. (Foto: Hultafors)

– Vi har en lang tradisjon med produksjon av økser og prosessen for å smi et øksehode har blitt finjustert over mange år. Resultatet er et enestående håndverk. Våre økser er produsert for å vare gjennom flere generasjoner, så for oss er det et naturlig trinn å nå kunne tilby livstidsgaranti på øksehodet på de nye øksene, sier Per Eriksson.

Det nye sortimentet økser omfatter både modeller som brukes for tradisjonelt skogsarbeid samt friluftsmodeller for
entusiastene. I forbindelse med lanseringen har Hultafors også to nye økse-modeller; Åby Skogsøks og Hult Kløyvøks.

For et komplett utvalg lanseres også to tilbehørsprodukter, en slipestein og en allsidig lærmatte.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *