Mirja Emilia Ottesen, daglig leder Sverre Valde og Guro Kristine Milli i Nomiko AS, Norsk Miljøkompetanse. (Foto Thomas Andersen).

God avfallssortering kan gjøres enda bedre

Her i landet er vi langt framme i behandling av avfall fra bygg og anlegg. Et nytt rådgivermiljø tilbyr kurs for at næringen skal bli enda bedre.

Bygge- og anleggsnæringen har forbedret seg kraftig på få år, og sørger nå for at nesten 90 prosent av bygg- og anleggsavfall gjenvinnes til energi eller som materialer.

 

Alt til gjenbruk

– Målet for et samfunn som tar den sirkulære økonomien på alvor, bør være at ikke noe går til deponi, men at alt brukes om igjen. Riktig avfallshåndtering og bruk av ressurser starter med riktig kunnskap, konstaterer daglig leder Sverre Valde i Nomiko AS, Norsk Miljøkompetanse som driver rådgivning og tilbyr kurs innen avfallshåndtering. Rådgivermiljøet er nystartet, men regner seg som landets største tilbyder av kurs på dette området.

 

Tenker i forkant

Valde poengterer at det ikke er lenge siden mange så på avfall fra bygg og anlegg som noe man kunne grave ned i naturen. Nå tenker bransjen på avfall, miljøgifter og gjenvinning både i forkant, under og i etterkant av prosjektene.

Han mener det har sammenheng med at bransjen selv har presset på for at det skal stilles krav om dette. Myndighetene og næringen har også hatt et nært og godt samarbeid som har ført til bedre resultater i avfallshåndteringen.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *