Prosjektet forventes å stå ferdig innflyttbart juni 2016. (Illustrasjon: Moelven)

Artikkelen ble publisert for over 1 år siden. Tekniske egenskaper, priser og andre fakta kan ha endret seg siden publisering.

Første leveranse i nytt boligkonsept

Moelven Byggmodul skal levere 52 leiligheter i Fjeldsetlia Park i Elverum. – Dette er markedets laveste priser for høykvalitetsleiligheter i flere etasjer, sier selskapet.

Fjeldsetlia Park skal bygges i 2 eller 3 trinn i Elverum. Byggene er i 4 etasjer uten parkeringskjeller.

– Prosjektet er det første med 12 meters moduler og er den første kontrakten med Moelven Byggmoduls nye boligkonsept, sier salgssjef Jon Didrik Schildmann i Moelven Byggmodul.

Produksjonen av boligmodulene vil skje på Moelven ByggModul Hjellum AS.

Leveres på 10 måneder

Leveransen består i størrelse av 88 moduler som blir satt sammen til 52 boenheter på til sammen 3839 kvm BTA i fire etasjer. Leveransen er en totalentreprise. Total leveringstid for hele prosjektet er rundt 10 måneder fra avrop.

Salgssjef Jon Didrik Schildmann er veldig stolt over at Moelven har utviklet et standard leilighetskonsept som gjør selskapets byggemetode til et mer tids- og kostnadseffektivt alternativ enn tidligere.

– Dette gjør i sin tur sitt til at tomtebesittere og eiendomsutviklere får utviklet tomter som ikke tidligere har latt seg økonomisk gjennomføre. Tomten vi her snakker om i Elverum var i utgangspunktet regulert til fem etasjer med parkeringskjeller. Byggherre valgte likevel å kontrahere oss med modulbygg i 4 etasjer som følge av tid, pris og kvalitet. 10 måneders leveransetid er ikke aller verst, sier Schildmann.

All inclusive

Schildmann legger vekt på at dette dreier seg om et «all inclusive» leilighetskonsept der kunden får løst alt inklusive grunnarbeider og betongarbeider.

– I den sammenheng er Moelven Byggmodul AS er en totalentreprenør og gjennomfører kundens prosjekt fra A til Å, sier Schildmann.

Det blir byggestart i fabrikk i begynnelsen av januar og monteringsstart på byggeplass forventes å starte i februar. Prosjektet forventes å stå ferdig innflyttbart juni 2016.

Totalentreprise

Moelven Byggmodul har totalentreprise for prosjektet og byggherre er Fjeldsetlia Eiendom AS og Fundament gruppen AS.

– Moelven Byggmodul har selv stått for den arkitektoniske utformingen av prosjektet. Vårt boligkonsept består av definerte byggeklosser i form av syv leilighetstyper i moduler som i prinsippet kan settes sammen til uendelig mange forskjellige type bygg. Byggherren har i dette tilfellet valgt en bestemt type innenfor konseptet, sier Schildmann.

Moelven Wood Prosjekt AS leverer kledning av varmebehandlet furu.

 

Gir gevinster

Schildmann sier at Moelvens boligkonseptet er utviklet i samarbeid med arkitekter, eiendomsmeglere og byggherrer for å gi kundene riktige gevinster.

– Når vi nå har utviklet et konsept som gir store økonomiske fordeler både for utbygger, oss som bedrift og de som kjøper og skal flytte inn, er standardisering den eneste mulighet for å lykkes. Derfor kan «byggeklossene» eller modulene ikke endres. Det betyr imidlertid ikke at vi ikke tilbyr utbygger valgmuligheter utover det. Det er f.eks. stor fleksibilitet på fasade og bygningsuttrykk samt vanlige tilvalg på kjøkken, bad, parkett med videre, sier Schildmann.

Markedets laveste priser

Schildmann påstår at Moelven nå er i stand til å tilby markedet full kostnadskontroll og markedets laveste priser på høykvalitetsleiligheter i flere etasjer bygget i trygge og tørre omgivelser.

– Metoden vi har brukt i Elverum og mange framtidige prosjektet består av full økonomisk kontroll, totalentreprise, en kontraktspart å forholde seg til, ekstremt kort bygge- og leveringstid, miljøriktige og kjente produkter og fullstendig forutsigbar overleveringsdato. Dette gir kunden markedets laveste pris. Vi tjener også penger. Det vil også gjøre prisen gunstig for de som skal flytte inn, sier Schildmann.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *