Artikkelen ble publisert for over 1 år siden. Tekniske egenskaper, priser og andre fakta kan ha endret seg siden publisering.

ENØK-fradrag må omfatte etterisolering

– Regjeringens varslede skattefradragsordning for enøktiltak må omfatte tiltak som skifting av vinduer og etterisolering av yttervegger som er relevant for folk flest, sier administrerende direktør Knut Strand Jacobsen i Byggmakker.

– I statsbudsjettet som legges fram onsdag, har myndighetene en

Adm. dir. Knut Strand Jacobsen i Byggmakker. (Foto: Byggmakker)
Adm. dir. Knut Strand Jacobsen i Byggmakker. (Foto: Byggmakker)

gyllen anledning til å støtte norske boligeiere som er klare for å ta bevisste klimavalg, mener Strand Jakobsen.

 

Mer enn varmepumper

Ifølge Byggmakker-lederen, er det en forutsetning for at en slik skattefradragsordning skal lykkes at den fra første dag er så bred at norske boligeiere som vil ta energi- og klimavennlige valg synes den er relevant.

– Det innebærer at tiltak som Enova i dag gir støtte til, må utvides. Passive tiltak som å bytte til nye energivennlige vinduer, etterisolering av yttervegg, skifte av dører og isolering av tak og loft, må omfattes av den nye skattefradragsordningen. Det er tiltak som er en teknisk og økonomisk terskel for en husholdning, men som vil ha minst samme effekt som f.eks. avanserte varmepumper eller andre aktive, dyrere løsninger. I tillegg er det helt avgjørende at regjeringen iverksetter en storstilt informasjonskampanje for å gjøre ordningen kjent blant norske boligeiere, sier han.

 

 

Hver femte må etterisolere

En undersøkelse blant norske boligeiere, som Byggmakker har foretatt, viser at hver femte bolig har behov for å etterisolere og 34 prosent har behov for å skifte ut vinduene.

I undersøkelsen kommer det også fram at to av tre boligeiere ikke kjenner til de statlige støtteordningene for enøktiltak.

 

Mest å hente i eksisterende

– Fortsatt er det slik at det største potensialet for energieffektivisering er i eksisterende boliger. En bredt anlagt skattefradragsordning for enøk-tiltak i norske hjem kan effektivt bidra til å løse disse utfordringene. Vi håper vår undersøkelse kan være et nyttig innspill i arbeidet som skal iverksettes for å implementere det som forhåpentlig kan bli en suksessfylt ordning. Norske boligeiere ønsker å ta klimavennlig valg, hvis det legges til rette for det. Det er nå Stortingets ansvar å bidra til at det skjer, sier Strand Jacobsen.

 

Les også: BNL: Fornøyd med skattefradrag for ENØK-tiltak

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *