Ny kursserie for energirådgivere

Private huseiere vil stadig trenge gode energiråd om boligen sin, og det kan byggmestre hjelpe dem med, mener Enova.

Det statlige foretaket starter nå i samarbeid med Lavenergiprogrammet en kursserie i energirådgivning som er ment for byggmestre og håndverkere. Beståtte kurs fører til at en kan bli med i Enovas nye nettbaserte «register over godkjente energirådgivere for boliger».

Med økt energikompetanse fra kurset og større synlighet i rådgiverregisteret, vil byggmestre få bedre muligheter i et stort boligmarked, reklamerer seniorrådgiver Roar Hugnes i Enova.

 

Kunder trenger råd

– Vi vet at det er behov for å energieffektivisere hundretusenvis av norske boliger, men de aller fleste huseierne vet ikke selv hva de kan gjøre. Det vil derimot byggmestre som har gjennomgått disse kursene gjøre. Med de riktige rådene om å tenke helhetlig når en først vil sette i gang tiltak, kan også oppdraget bli mer verdifullt for den utførende, fortsetter Hugnes.

Han minner om Enovas støttemuligheter for den som vil redusere oppvarmingsbehovet i boligen.

 

To ettermiddager og ei lekse

Bolig enøk AS skal gjennomføre kursene for Enova og Lavenergiprogrammet. Kursene går over to ettermiddager med to ukers mellomrom, og mellom de to kveldene får deltakerne i «hjemmelekse» å energimerke eget hus.
Kursene gjennomgår hvilke tiltak som er mest effektive, energimerking, fukt, vindtetting, ventilasjon og Enovas støtteordninger.

De første tre av 10 kurs som er planlagt, arrangeres allerede i mai i år. De starter i Trondheim 14., Drammen 15. og Larvik 21. mai.
Til høsten gjennomføres tilsvarende kurs i sju andre byer rundt om i landet.

 

God faglig arrangør

Etter en anbudskonkurranse, gikk oppdraget med å utarbeide dette kurset til Bolig enøk AS.

Hugnes sier at valget falt på dette firmaet blant annet fordi det har god erfaring med slike kurs, eksempelvis for proffkunder og ansatte i Byggmakker. Videre viste firmaets ansatte i en prøveforelesning at de snakker på en måte som håndverkere forstår.

– Kan ikke Bolig enøks framstilling i kursene bli farget av at firmaet er eid av Glava?

– Kursinnholdet skal godkjennes av Enova og Lavenergiprogrammet, og det legges ikke vekt på detaljløsninger, merkenavn eller produkter i presentasjonene. Deler av innholdet bygger også på et kompendium som Byggmesterforbundet har deltatt i utformingen av, sier Hugnes.

 

Løsninger, ikke produkter

– Vi er nøytrale når det gjelder produkter og varemerker, understreker også Peik Næsje, administrerende direktør i Bolig enøk AS.

– Vi legger vekt på å presentere for eksempel vindtetting, kuldebroer og isolering i generelle vendinger, uavhengig av produktene som kan benyttes. Det bekreftes også i de reaksjonene vi har fått fra Byggmakkers proffkunder som har deltatt på kurs vi har holdt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *