Oslos nye fagskole har gode søkertall. Litt av æren for det får skolens gode designprofil. Foto Dag Solberg.

Klare for Kuben

Lærere og elever er klare til å ta Kuben yrkesarena i bruk til høsten. I går var det åpen dag for Oslos 10.-klassinger og omvisning i den nesten ferdige skolen på Økern i Oslo.

Siden Kuben fortsatt er en byggeplass, ble den åpne dagen holdt på et hotell på nabotomta, mens elevene ble vist om i skolebygget puljevis. Byggfaglærerne talte varmt for TAF-tilbudet fra høsten.

 

Vil bli populær

Lærerstaben på byggfag ser fram til å komme i gang i nytt skolebygg.
Lærerstaben på byggfag ser fram til å komme i gang i nytt skolebygg.

Flere av byggfaglærerne Byggmesteren snakket med var svært begeistret for den nye skolen og så fram til å ta den i bruk. Til nå har Sogn vært både andre og tredjevalget for mange elever som vil gå byggfag, men nå tror lærerne at mange vil gå på Kuben.

– Det er ingen automatikk i at de som går VG1 på Sogn i dag vil fortsette på Kuben neste år. Her må alle søke og de beste får sitt førstevalg oppfylt. Slik kan vi nå få elevene med de beste karakterene, elever som tidligere har søkt seg til andre skoler, forklarte en av lærerne.

 

Mindre plass

Her blir det verksted for byggfagelevene i Kuben yrkesarena.
Her blir det verksted for byggfagelevene i Kuben yrkesarena.

Byggfag holder i dag til i romslige og funksjonelle lokaler på Sogn, i en bygning som sto ferdig i 1996, mye nyere og bedre lokaler enn den øvrige bygningsmassen på Sogn. Derfor vil ikke overgangen bli så stor.

– Kuben er en flott skole, men vi på byggfag vil få mindre plass enn vi i dag har på Sogn, og det bekymrer oss litt, forteller en av lærerne.

I den nye skolen vil byggfagverkstedene ligge i første etasje ut mot det store fellesarealet som ligger som en åpen gate på langs gjennom bygningen. Under omvisningen var lokalene tomme, mens de siste tekniske installasjonene ble montert. Utover våren skal alt utstyr som kreves i en yrkesskole komme på plass.

 

Tilbud om TAF

TAF, tekniske og allmenne fag i ett, er et nytt tilbud i Oslo fra høsten. Kommer i Kuben yrkesarena, hvis mange nok viser interesse.
TAF, tekniske og allmenne fag i ett, er et nytt tilbud i Oslo fra høsten. Kommer i Kuben yrkesarena, hvis mange nok viser interesse.

Tekniske og allmenne fag, TAF, er et utdanningsløp over fire år og et nytt tilbud i Oslo fra høsten. TAF gir både fagbrev og studiekompetanse, slik at man både får med seg arbeidserfaring og umiddelbar mulighet til å studere videre på universitet og høyskoler. Dessuten vanker det lønn under hele utdanningsløpet. Men TAF er krevende, og det understrekes at gode kunnskaper i matematikk og naturfag er nødvendig.

Forsøket med vekslingsmodell ble framhevet som meget vellykket et halvt år etter starten i fjor høst. På Sogn er det elever i tømrer- og rørleggerfaget, samt blikkenslagere, som følger det nye løpet med tidlig utplassering i bedrift.

 

Les mer om Kuben yrkesarena på nettet.

 

Kuben-fellesareal-1-b-n

Kuben-foredragssal-b-n

Kuben-fellesareal-2-b-n

Kuben-teorirom-b-n

Kuben-innegate-b-n

Kuben-bibliotek-b-n

Kuben-verksted-b-n

Kuben-gymsal-b-n

 Kuben-omvisning-gruppe-b-n

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *