Ny sjanse til utdanning i bygningsvern

Høgskolen i Sør-Trøndelag uteksaminerer i vår de 30 første som har tatt utdanning i teknisk bygningsvern og restaurering. Dermed er det plass til like mange nye studenter fra høsten, og søknadsfristen nærmer seg.

Studiet er fireårig og legges opp slik at studentene kan kombinere jobb og studier. Det legges opp til flere samlinger i løpet av studieåret, men praksisdel av studiet kan knyttes til egen arbeidsplass, skriver Høgskolen på egne nettsider.

Praksis og svennebrev kan gi plass

Opptakskriteriene er generell studiekompetanse eller realkompetanse innen relevant fagfelt. For den som vil søke med realkompetanse, går søknadsfristen ut allerede 1. mars.

Faglig tryggere

– Studentene i det nåværende kullet er alle aktive håndverkere, og kommer til å representere en spisskompetanse i sine bedrifter, sier Per Berntsen som er høgskolelektor og faglig leder for studiet.
– Jeg har fulgt det første kullet som uteksamineres i vår. Jeg har sett en endring med mange av studentene, de er stolte og trygge på hva de står for. Mange har nok gruet seg til bacheloroppgaven, men så oppdager de at det å løse en bacheloroppgave ikke er så forskjellig fra hvordan det er å jobbe med håndverk på et gammelt hus, hvor analytisk evne, beslutninger og dokumentasjon er en del av hverdagen, sier Berntsen til nettstedet byggogbevar.no

Restaureringspraksis på eget hus

I artikkelen «Restaureringspraksis på eget hus» i Byggmesteren nr. 6-11 fortalte vi om Arvid Sollie som er en av bachelorstudentene i det første kullet. Han har kombinert studiene med å lede egen byggebedrift i Risør med 15 ansatte. Praksis har han blant annet hatt på eget hus fra 1872.

Bygg og bevar.no forteller om en annen student, 59-årige Steinar Halvorsen.
– En viktig motivasjon for at han begynte på studiet, var ønsket om å dreie virksomheten inn mot restaurering og bygningsvern og for å kunne utføre jobbene på best mulig måte, forteller nettstedet byggogbevar.no.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *