Prioriterer varme og komfort på hytta

Nordmenn bruker ni milliarder i året på å pusse opp hytta. Mye av pengene går til å skaffe seg komfort og varme, forteller Eaton Electric i en pressemelding.

– Siden stadig flere bruker hytta gjennom hele året, og man har mer fokus på komfort, blir det også mer vanlig å innrede og bygge hytta slik at den kan brukes hele året, nesten som om det var et hjem, sier Bjørn-Erik Øye, partner i Prognosesenteret i pressemeldingen.
Han sier at mye av de ni milliardene nordmenn bruker på hytteoppussing, går til å legge inn vann og avløp, samt oppvarming for å holde dette frostfritt.
– Jeg tror fjernstyring av strøm, alarm og overvåking er noe som kommer til å bli mer vanlig framover. Fjernstyring av varme vil bli særlig aktuelt med tanke på hvor mye vi investerer i vann og avløp, sier Øye.

Lengre helg med varm hytte

Øystein Kolberg, markedssjef i Eaton Electric, som leverer styringssystemet xComfort, opplyser at styringssystemet blir stadig mer populært.
− For mange blir helgen litt lengre når man slipper å bruke fredagskvelden til å fyre opp en kald hytte. Med xComfort styrer man lys, varme og alt annet som går på strøm fra hvor som helst i verden via smarttelefoner og leserbrett på Apples plattform. Dermed kan man spare energi når man ikke er der; varmtvann, varm hytte og klar badstue er likevel bare et fingertrykk unna, sier Kolberg.
Fjernbetjening fra andre plattformer er under utvikling, og det forventes at appen for Android er klar innen utgangen av året.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *