Byggevarehandelen opp 16 % i mai

Omsetningen i de største byggevarekjedene økte med 16,3 prosent i mai sammenlignet med samme måned i fjor. Hittil i år er veksten i byggevarehandelen 7,5 prosent, opplyser Handelens og servicenæringens hovedorganisasjon (HSH).

Den store veksten i mai har blant annet sammenheng med at det var tre flere handledager i mai i år enn i fjor, poengterer HSH. Økende nybygging av boliger har gitt vekst på nesten 9 prosent i proffmarkedet. Salget til privatmarkedet har også økt, men noe mindre, med 5,6 prosent.

HSHs månedsstatistikk for byggevarehandelen baserer seg på omsetningstallene for åtte av de største byggevareaktørene i Norge. Statistikken omfatter ca. 70 prosent av omsetningen i kjedetilknyttede byggevareutsalg.

Les også: Byggevarehandelen øker (første kvartal 2011)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *