Tømrerne: – Gjelder å se helheten

– På slike jobber må vi se framover og tenke løsninger på problemer som kommer til å dukke opp, fastslår de tre tømrerne som har hatt jobben med Nordre Muggerud sammen med tømrermester Tor Egil Lande.

Formann Ole Petter Grønbu, Magnus Hagen og Hermann Mørk har vel ett år bak seg med jobb med det store våningshuset, og nå begynner det å se veldig fint ut utenfra. De bor ikke så langt unna, og medgir at de gjerne forteller til de som kommenterer hvor fint det nå tar seg ut, at dette har de vært med på.

I arbeidet med listverket har tømrerne fått prøve nøyaktigheten.

– Bortsett fra planlegging og jobbing med å finne løsninger underveis, er det viktigste med jobb i sånne hus at resultatet blir fint. Man må se for seg hvordan panel og listverk blir seende ut når det er ferdig. Stilen er viktig, og det må være skikkelig gjort, sier de.

Her har det ikke manglet på faglige utfordringer. De tre nevner blant annet jobben med å stive av konstruksjonene. Det var nødvendig for å kunne bevare den eksisterende himlingen i første etasje. Det måtte legges inn stålbjelker (T-jern) for å stive av. I andre etasje måtte også taket løftes for å få akseptabel takhøyde i oppholdsrommene. Laftekassa ble hevet med to omfar.

Lafteveggen måttet stives av med stål.

Innredningsarbeidet har vært lagt opp slik at byggherren kunne komme til og male og gjøre annen egeninnsats.
Det har gitt åpning for å jobbe med noe annet imens.
– Greit med en mer vanlig jobb innimellom, fastslår de tre.
Da vi møtte dem, var de i gang med en slik «plankekjøring» som de kaller det. Et hus skulle ha ny kledning og få taket lagt om.

Les også: Gjør det så likt som mulig

Stiltre: Slike restaureringer er vanlige

Huset er i klassisk stil, og vindusomrammingen ute er valgt for å passe til det.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *