Artikkelen ble publisert for over 1 år siden. Tekniske egenskaper, priser og andre fakta kan ha endret seg siden publisering.

Eiendomsutvikler mot strømmen

Tore Lie tror ikke på noe boligkrakk med det første. Eiendomsutvikleren og Otiumeieren har planer for flere kystbyer på strekningen Oslo-Stavanger, tilsammen 6.000 boliger.
I Risør lyder planene på 250 leiligheter og hytter i Breibukta.

– Vi driver ikke spekulasjon. Vi skal gjøre dette over flere år, sier Tore Lie.

Langsiktig
Dagens Næringsliv har beregnet at de 6.000 boligene betyr en investering på rundt 15 milliarder kroner. Boligene får en gjennomsnittsstørrelse på 80 kvadratmeter til en pris på 30.000 kroner kvadratmeteren. Lie vedgår at leiligheter selger tregere nå enn før, spesielt på Østlandet, men han sikrer sine investeringer ved å selge 60-70 prosent av et prosjekt før det igangsettes.
– Gode prosjekter selger fortsatt bra, mener han.

Bygger stort
– Det må være en viss størrelse over det. Prosjekter med 30-40 leiligheter har vi vokst fra. Det er veldig mange som kan konkurrere om sånne. Vi skal konkurrere med de største.
Noen av de planlagte utbyggingene er 320 leiligheter i tre prosjekter i Sandnes, 650 i fem prosjekter i Stavanger, 70.000 kvadratmeter leiligheter og næringsareal i Kragerø og 250 hytter og leiligheter i Risør. Dessuten kommer rundt 900 leiligheter i flere prosjekter i Osloområdet og 310 leiligheter i fire prosjekter i Kristiansand, samt en hel bydel med 2.500 boliger på Benestadfeltet i samme by, sammen med to andre investorer. I tillegg kommer flere hytteprosjekter i blant annet Røldal og Bø.
Otium er forøvrig selskapet som sto bak utbyggingen av det unike trehusprosjektet Norwegian Wood i Tore Lies hjemby Stavanger, et prosjekt tegnet av Studio Ludo, Stavanger og A.A.R.T., Aarhus. Her var trekonstruksjonene så store at knapt noen utbygger torde å ta i det, ifølge Dagens Næringsliv.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *